Juni 2020

Jag har en kompis i Varberg som paddlat lite ski med mig av och till under några år nu. Tuff tjej, bra fysik och orädd för vatten (windsurfar stora vågor!). Hon har till och med egen paddel, flytväst och neoprenbyxor. Vi har kört min dubbel runt udden i rätt stora förhållanden och haft kul ihop. Hon har då och då funderat på ski men inte hittat utrymme där hemma helt enkelt. Vi har kikat i hennes lilla trädgård, klurat på stöd på väggen eller nära häcken men inget har känts bra. Men så i år hände det – Hallelujah! Hon fick testa min Squall 540, satt fint i den och diggade den. Efter några turer i den åkte hon hem till sin bostadsrätt och började mäta i garagelängan. Det kanske skulle gå?

Kris och jag åkte ner en söndag med våra flytetyg plus Squallen, rep, block och en låda jordgubbar. Gick ut i hennes garage och testade oss fram med hur vi skulle kunna hänga skin. Med lite padding ovanpå förrådskanten, avsågning av obetydande planka i taket och montering av rep och block så skulle kompisen på egen hand kunna hänga upp sin Squall i taket. Lyckliga över den insikten stack vi ut och körde en mini dw från Getterön till Apelviken och kompisen bestämde sig efter det för ett inköp 🙂

Här är resultatet:

Steg ett, lägga nosen över den paddade förrådskanten, aktern på något mjukare mot golvet.
Aktern träs in i en repögla som hissas upp i taket. Klart!

Lite osäker exakt hur lång ski kompisen skulle kunna få in där. Personligen tror jag hon kommer bli redo för en lite smalare och längre ski om ett-två år men osäker om den går in 😀 Det är kul att det kommit ett gäng kortare skis på surfskimarknaden. 2011 när jag började var de flesta skis 6.50 långa. Själv diggar jag längre skis på havet men kortare skis tjänar definitivt flera syften eftersom vi alla paddlare är av olika längd, vikt, paddlar på olika sätt , har olika ambitionsnivåer osv. Och när det kommer till det praktiska är de kortare skisen oslagbara såklart.

Categories:

Tags:

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier