Vi skulle ha haft SM I Halmstad I sommar, I anslutning till SM veckan. Men så blev det inte då Corona satte stopp. Vi har flyttat SM till senare (10-11 oktober QueenKingofthe fjord Kungsbacka) men valde att köra ett mindre och enklare race I Halmstad för att känna på staden, bansträckningar, stränderna, hotellen, folket.

Prognosen kom att bli noll vind varvid Oskar Ahlgren tyckte jag skulle lägga en varvbanan runt Tylön. Vi avbokade säkerhetsbåten och planerade istället för en Surf Lifesaving tävling efter huvudracet.

Lördagen kom och den var varm, solig, stilla. Tylösand var fullt med folk och jag blev rätt förvånad. Det var ju inte så här som Google Maps satellitbilder hade visat mig hur stranden såg ut.

Dags för start. Foto: Daniel Cervin

Det kom att bli 27 startande varav några som ploppade upp vid registreringen med okända ansikten. Lite överraskande men en platt dag som denna med varvbana nära land så är det ok även om vi inte skulle få webtracking på dessa killar. Banan var lagd med två varv runt Tylön och med rundning vid handicapbadet, totalt 12 km. Rätt lagom en platt och varm dag.

Michelle, Västkust Surfskis Webtrackingchef in duty.

Vi klämde oss in mellan folket på stranden och i vattnet, tog vår plats och körde strandstart på enkelt vis. Fältet iväg och det blev direkt våghäng. La mig efter Trent och Johan Svärd och pustade igång maskineriet. Är väl inte den mest snabbuppvärmda paddlaren och tiden innan start hade blivit knapp. När vi närmade oss Tylön blev jag rastlös och satte in en stöt, drog om Trent och Johan och blev den som drog en stund. Siktade nu på Axel och Patrik.

På väg mot Tylön – första varvet. Jag jagar killarna i Fennbåtarna.
Första vändningen vid handicapbadet. Äntligen har jag Oskars våg. Foto: Daniel Cervin

Efter Tylön kom jag ikapp Axel, Patrik och Oskar Ahlgren. Låg först på Axels våg, sen Patriks och avancerade tillslut upp till Oskars lite större och bättre våg. Här tänkte jag bli kvar ett bra tag. Tuffade på och snart var både Axel och Patrik avhängda. Oskar och jag kom sedan att växeldra hela nästa varv, riktigt trevligt och gemytligt.

Andra rundningen vid handicapbadet. Läget mellan mig och Oskar oförändrat 🙂 Foto: Daniel Cervin.

När vi rundat vid handicapbadet sista gången började jag fundera över hur jag skulle skaka av mig Oskar. Gjorde senare något litet test när jag låg och drog men det var hopplöst. Jag hade ingen hel växel till, bara en halvtaskig spurt. En bra bit innan stranden började jag förbereda mig för strandspurt och slet av mig leashen. Oskar hörde givetvis det välkönda ritchet av kardborren och gjorde ett försök att sticka. Kunde dock svara hyfsat och när vi landade bland folket på stranden hade han fortfarande någon endaste meter på mig. Men det räckte för att han skulle ta mig. Jag är rätt kass på att kasta mig ur skin och springa mitt fortaste upp till strandflaggan. Sega tunga ben….så är det. MEN ett jättekul race blev det för mig, sexa i mål totalt. Hade haft riktigt kul på plattvattensracet och jag tror faktiskt det var mitt bästa plattvattensrace hittills. Tack Oskar för draghjälp och sällskap. För mig i mål var Martin Nordstrand (1a), Nils Karls (2a), Anton L och Anton Wöhrer och Oskar Ahlgren då. Efter mig på dampallen var Jenny och Camilla.

Trent tyckte också det var kul med plattvattensrace. Foto: Daniel Cervin
Marianne på g in i mål. Foto: Daniel Cervin
Prispallen med skumpasprut. Foto: Daniel Cervin

Det blev skönt lunchhäng på stranden och sedan arrangerade Oskar ett Surf Lifesaving event med Tylösands specskis. Skitkul! Körde heat med A och B finaler. På herrsidan vann livräddarna de första tre platserna (såklart). Axel var den som stod överst bland surfskipaddlarna. Jag lyckades knipa första plats i damklassen där jag med minsta möjliga mån lyckades slå en Ebba, kompis till Oskar. Kul och spännande!

En annan sak som gladde mig enormt var den fina uppslutningen på damsidan, och att flera av tjejerna kört våghäng och känt ‘kniven mot strupen’. Det är ju så plattvattensrace ska vara – då blir det kul! Stort grattis till min kompis Jenny Eltes som fick ett mycket lyckat race i sin nya ski, lyckades med både våghäng och att dra ifrån. Hennes glädje var obetalbar 🙂 Hoppas på samma fina uppslutning de tre race som återstår i år.

På kvällen bodde nästan alla av oss på Halmstads Gårdshotell, ett riktigt mysigt ställe i utkanten av Halmstad – med lantkänsla. Det var så mysigt att vi bestämde oss för att bo här under SM 2021, för då blir det SM i Halmstad! När? Det har vi inte bestämt ännu.

Resultat damklassen
Resultat herrklassen.

Tags:

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier