Från och med 2020 är jag återförsäljare för Nordic Kayaks surfskis. Mig kan ni besöka i Onsala/Kungsbacka söder om Göteborg för provpaddling. När du väl bestämt dig för en NK surfski så lägg din beställning hos mig. Jag säljer även paddlar, NKs egendesignade neopren och torrdräkter och andra prylar från NK, allt för att du enkelt ska kunna komma igång med din paddling.

Kort fakta om NK skis:
Nordic Kayaks är ett svenskt företag som under flera år designat och utvecklat kajaker och surfskis. NK är kända för sin sköna sittkomfort, läcker design och riktigt lätta och styva skis tack vare prepreg autoklavkonstruktionen.

Club540 är det senaste tillskottet i i NK flottan och en helt ny linje där tanken är att surfskisen ska vara något mer prisvänliga och enkla. Club 540 är en mycket stabil surfski som lämpar sig väl för den som vill sitta riktigt stabilt (jämförbar med en havskajak). Club är bygd i glasfiber/gelcoat och är grå.
Club konceptet finns även för dubbelsurfski och surfskis för barn. Se mer på NKs hemsida.

Club 540 – Stabil, låga kanter, NKs sköna sittställning och med en vikt på knappa 16 kilo.

Nybörjarskidan Exrcize har en bredd på 54cm och upplevs som en smalare/sportigare havskajak i stabilitet. Skön hög sittställning för bra isätt, kul i surf och på platten trots sina 54cm i bredd. Squall är nästkommande modell som är något smalare. Båda modeller kommer med praktiska bärhandtag. Squall540 är den perfekta skin för mindre/lättare folk, med viss paddelvana och stabilitet.

Storm är en motions- och tävlingssurfski som absolut kan mäta sig med elitsurfskis. Nitro är NKs elitsurfski, som är en riktigt vass ski för den med mycket god stabilitet och som siktar högt eller bara vill njuta av en riktig ‘räserskida’.

Surfskisen (ej club) tillverkas i materialen Carbon Comp, Carbon Lite och CarbonX och väger från 8 kilo till 12 kilo (CarbonComp) med mindre variationer beroende på modell.
För att få exakt den färgkombination och material du önskar så kan du behöva förbeställa.

NK K1: NK har även utvecklat en K1a som finns i två olika bredder, 41 och 43 cm. NK K1 finns i samma material som surfskisen där den lättaste (Carbon X) väger under 7 kilo. 

Läs mer om  Nordic Kayaks på deras hemsida. Exakta priser och vikter för respektive modell/material finner ni också på NKs hemsida.


NKs neopren och torrdräkt

Se bilder här
Long John – perfekta neoprenet för storbadaren, vågälskarna, de sämre sommardagarna och inför och efter sommarsäsong. Tack vare att överdel och underdel sitter ihop slipper du glipan i midjan. Ihop med en neoprentröja och vindtät jacka är du beredd på de flesta blöta äventyr. Neoprenet är 3mm och mycket mjukt och skönt. Jag använder min long john från maj till oktober/november. Kardborre på axelremmarna tillåter viss justering i längd.

Tröja – Otroligt mjuk tröja. Använd med fördel en vindjacka utanpå i blåsigare förhållanden då neoprenet inte är så vindtåligt.

Shorts – Skön passform med glid i rumpan. Snarare år det svalare hållet än det varma. Tjock och mjuk resår i midjan så att man slipper skavsår. Finns även med rosa sömmar.

Byxor – Sjysst prisvärd byxa som går upp i ryggslutet. Numera likadan tvärsgående söm tvärs över benet som på long john (syns ej på bild). Finns även med rosa sömmar

Torrdräkt – mer info kommer. Säljs till hösten 2023.

Pogies – En pogie jag rekommenderar varmt. Ringen runt paddeln sluter tätt vilket gör att det blir torrt inuti. Det tunna och relativt styva neoprenet gör att pogien är enkel att komma i och adderar en försumbar vikt i paddelrörelsen. De värmer mer än en pogie i tyg och väger mycket mindre än de tjocka neoprenpogisarna. Tillsammans med ett par wristwarmers kan jag använda dessa pogies (utan handskar) ner till 0 grader utan problem.

Kläderna finns i XS till XL. I nuläget finns ingen storleksguide då vi fortfarande utvecklar storlekar och modeller. Fråga mig! Själv är jag 176cm och ligger mellan S och M.

Se Priser för neoprenet och ytterligare prylar på NKs webshop  https://nordickayaks.eu/en/shop_en/

Grön och rosa, vilken färg diggar du?

Se mitt filmklipp från när jag testade NK K143 första gången

Se mitt filmklipp från första gången jag (och ‘Freddan’) testade NKs ny dubbelski (2020)

Hyra av surfski
Hyr en av mina demoskis för tävling mm:
300-400kr/dag beroende på material. (Exrcize CH, Squall 540 CC, Squall 580 CH, Storm 570 CX)

Självrisk à 2000 kr står hyrestagaren för vid större skada.


tel: 076-8131163