Vilken kväll! Vilka människor! Här kommer rapport från årets upplaga av Västkust Surfski filmfest.

Se trailern för årets filmfest här!

Lördag kl. 11:00: Kris och jag bär ner maten jag lagat till bilen. Jag hör ett duns i trappan. Illavarslande…Min fru halkade i trappan och den stora räktrålaren med Hummus gick i kras. Hur gick det med frun? Hon gick inte i kras tack och lov men lite ont märkte jag att hon hade.

11:30. Mor och far kliver ut från Landvetter flygplats. De har precis landat, ankomna från åtta  veckors longstay med golf i USA. Välkomna hem till härligt Göteborgsväder sa jag. Mor viftar med köksförklädet och säger glatt – låt oss laga mat och ha fest! Härliga föräldrar jag har!

13:00 Möter upp initiativtagaren och vännen Evy på Hindås Marina och äter gemensam lunch. Christina Holm droppar in och börjar hjälpa till med bord, stolar och dukning. Christina är en riktig klippa, en klippa som kommer hela vägen från Uppsala.

Bastubad och svalkande bad i Västra Nedsjön

Vid 16 droppar ett gäng människor in och bastusessionen börjar. Några börjar pyssla med maten i köket. Jag hinner också med en tur till bastun och ett dopp Västra Nedsjön innan klockan blir 18. Jag hinner dessutom bekanta mig med några nya surfskipaddlare och reda ut allt viktigt så som vilka skis de paddlar.

18:00. Festen börjar och jag kliver in i festlokalen. De flesta gäster har kommit, ljusen är tända, det mousserande vinet flödade och Camilla, Pedro, mamma och några till trängs i köket med plåtar, kyckling, pajer, cannellonis, sallad mm.

30 gäster är samlade och vi sätter igång. Något som uppmärksammades och uppskattades var att hälften av gästerna var kvinnor. När blir det så på havet? Vi kör en icebreaker som består av en bild på en papperslapp till varje gäst. De ska para ihop sig med en annan gäst med bild som passar ihop. Alla bilder hade med surfski att göra och inte helt enkelt för de gäster som inte paddlade surfski. Joels bild med ett sexpack öl parades ihop med en annan bild föreställande Oscar Chalupsky – korrekt! Tvåmannalagen fick sedan quizza och gissa längden på leashen, vilket var utslagsfrågan. (2,02m var rättsvar!)

Middag och stämningen är på topp. Dags att säga några ord, jag kunde inte låta bli att dra anekdoten om champagnes förödande effekt – från förra årets fest. – ”Var försiktiga med drickat ikväll vänner. Förra året fick tydligen Evy och jag i oss ett glas skumpa för mycket för dagen efteråt fick vi båda ett mejl från Anders K som skrev att ha nu beställt den där SS2an (dubbel ski) som vi under festen bestämt att vi skulle äga tillsammans.” Å andra sidan är det inget jag ångrar – så mycket kul jag haft med den skin i år!

20131214_193745

Vinnarna av Quizet var vår Anders Olsson och Mattias Karlsson, de fick var sitt nödbloss, dock inte till att använda under kvällen. Grattis killar!

Efter middagen var det dags att titta på de sex tävlingsbidragen uppdelat på de två kategorierna Downwind samt Dokumentär&Drama. Filmerna listas nedan. Det var mycket Levemyr på filmlistan och jag hoppas och önskar att fler vågar/orkar/vill och kan göra film till nästa års festival. Anders K utlyste en kurs i hur man redigerar film. Det kan säkert Kristin ordna! Vem tar initiativet?

Så dags för kaffe och Evys kladdkakor. Evy har tänkt på detaljerna och dekorerat kladdisarna med en paddlare.

Evys suveräna kladdisar. Detta skulle Dawid Mocke se!

Efter kaffe och kaka följde prisutdelning. Evy som är initiativtagare till filmfestivalen ordnade redan förra året ett vandringspris till vinnaren i kategorin ”Downwind” bestående av Dawid Mockes kvarglömde flipflops. I år hade Evy ordnat ett vandringspris till den andra kategorin ”Dokumentär och Drama”. Evy hade tidigare under hösten varit i kontakt med Nikki Mocke och fått henne att skicka ett gammalt paddelblad med några väl valda ord på. Bästa downwindrulle tillföll ”Searching for Sugarwave” och bästa drama&dokumentär tillföll Kristins racereport ”King/Queen of the fjord 2013.

Evys vandringspris

Kvällen fortsatte med ytterligare filmer och fest. När klockan var runt 3 drog jag ur sladden till musiken för att få gå och lägga mig. Evy som varit igång länge såg tacksam ut J

Tack alla för en fantastisk fest och tacka Anders, Susanne, Susanna, Camilla, Pedro, Christina, mor och far med flera som bidrog med maten och disk/städ.

Jag ser redan fram emot Västkust Surfski filmfestival 2014!

Filmbidrag:

Kategori: Downwind
1 Searching for Sugarwave Emma Levemyr & Trent Victor
2 Beginner SS2 Kristin Levemyr
Kategori: Drama & Dokumentär
1 King/Queen of the Fjord 2013 Kristin Levemyr
2 Bana 5 Johan Skärskog, Paul Rosenqvist
3 Surfin’ to work Trent Victor
4 Lär dig älska re-entries Emma Levemyr

Röstning på filmbidrag i de två kategorierna.

Sara med en mycket för kvällen passande öl.

Categories:

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier