-Vad önskar du dig i julklapp min vän? En fet downwind med mina fina vänner!

Jag hade tydligen varit snäll för det kom en tidig julklapp, nämligen perfekta vindar och vågor på Kungsbackafjorden. Och sju downwindsuktande personer gjorde mig sällskap. Det kan inte bli bättre!

Paddla nu, går det? Ja absolut. Det är riktigt varmt ute för att vara juletider och jag behövde inte ens ha vantar eller ordentlig mössa idag. Så pass var det! Och det räckte gott med en tunn ulltröja under torrdräkten.

Åtta lyckliga själar vid ilägget vid Draget/Gottskär

Åtta lyckliga själar möttes upp på Daggudden när solen precis gått upp. Och nästan alla hade tomteluva på sig! Folk skulle iväg på julbord/resa hem till släkten så det var tidig paddling som gällde. Det gjorde mig ingenting eftersom vinden skulle vara allra bäst i svinottan. Jag, Teresia Uggla och Evy Lantz hade varit på Killingsholmen tidigare och lastat dubbeln plus Evys ski. Fick även ta turen in i Kungsbacka för att lasta en Swordfish till Christina Holm, som kom med tåg från Uppsala. Peter Svensson, Patric Petersson, Jacub Cvach , Christina Holm, Pedro Pontes och Trent Victor väntade tålmodigt (men något trampande) vid Daggudden och vi alla satte av söderut mot Draget.

Lycklig Emma

Det blåste ca 13m/s uppskattningsvis, syd-sydväst. Förhållandena var i princip perfekta och vågorna därefter. Teresia och jag paddlade dubbeln idag och siktade på att paddla utåt mot vinden några kilometer men efter bara någon kilometer insåg vi att det inte var så stor idé. Vi rörde oss knappt framåt i motvinden och fick ge upp. Vände ner med vågorna och cachade in ljuvlig downwind.

Teresia hade det kul i dubbeln

Vi fick riktigt långa surfar emellanåt och varvade dessa med stupvågor – branta vågor där det känns som om skin dyker ner i ett hål. Några gånger var hela nosen under ytan och jag fick mig några rejäla duschar i ansiktet. Det var så fantastiskt härligt att få paddla downwind igen, känna den där glädjen och lyckan rusa genom kroppen. Det har varit några riktigt sega månader utan allt för många skratt men nu äntligen, äntligen fick jag mig några timmars lycka och ”leva i nuet”. Tack!
After ski på Daggudden med kaffe, te och pepparkakor – inte illa. Hoppas på en ny tur i morgon eftersom vinden verkar hålla i sig.

Trent klippte ihop en kort film från surfet:

Blött i baksätet – som vanligt!

After ski

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier