2013-11-16

killingsholmen_anders

Epic-Anders visar sitt sanna jag.

Epic-Anders har dragit igång surfskipaddling vid Killingsholmen på lördagar. Så har det varit ett bra tag men det är först nu jag har börjat hänga på och jag gillar det verkligen. Man förenar tre väldigt bra saker nämligen surfskipaddling, trevligt sällskap och så fika. Det jag inte gillar är att jag måste paddla mot vinden och vågorna ca70% av tiden. Det jag gillar är att jag slipper köra bil, lasta surfski, passa på vinden etc. Men det ena utesluter ju inte det andra så varför inte fortsätta besöka lördagspaddlingarna?!

Idag var det Trent som ställde upp på att paddla dubbeln med mig. Vi var nio stycken på plats och jag märkte att folk var ivriga ut i den tilltagande västanvinden. För en gångs skull satt jag bak i dubbeln och jag fick mig en reminder om hur blött det kan vara där. Torrdräkten gjorde verkligen susen idag med tanke på hur mycket vatten som spolade över mig. Vinden ökade till minst 12m/s och det var sjysst surf tillbaka in efter att ha kämpat sig ut mot vågorna. Efter första vändan bytte jag och Trent plats och jag intog det betydligt torrare framsätet. Det är mycket intressant att prova på båda sätena under samma tur eftersom man upplever vågorna på olika sätt. I fram gäller det att ha framförhållning och sätta fart på skin och paddlarna i god tid innan vågen är där. I bak känner jag ofta att vi är för sena på vågen och att vi missar den tills jag inser att vi är på/med den. I bak har man dessutom en formidabel utsikt ner på frampaddlaren då man är på vågen – gött!

Fikat i sjöboden efter paddlingen var formidabelt. Bullar från Brogyllen (tack Torbjörn!), kaffe från Evy och Trent och så givetvis avhandlades en massa viktiga saker. Filmfestivalen närmar sig, vilka kommer? Betalcamp med instruktörer och lagad mat vers gratiscamp? Det ena behöver inte utesluta det andra?! Svennes Kaviar vers Kalles. Är ryktena om ett surfski-EM nästa sommar sanna?

Jag är så glad att jag åkte på lördagspaddlingen. Efter en riktigt pissig (ursäkta språket) natt och morgon så fanns nu förutsättningar för att dagen skulle kunna bli bra. Havet och paddlingen var som en omstart liksom. Ett Ctrl+Alt+Del för min hjärna. Och vad annat kan det bli när man gång på gång får havet och hela vädret i ansiktet?

killingsholmen_evy

Evy och Torbjörn “klara för start”

killingsholmen_trent

Trent demar sin fina surfskilampa som enkelt fästes på kepsen. Mannen paddlar ofta i mörker!

killingsholmen_alla

Typ gruppbild fast hälften hann paddla ur bild.

killingsholmen_tillhavs

Trent och jag, dagens besättning på vår Epic V10 dubbel.

 

Categories:

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier