2013-10-27
Förra året dagen efter att vi ställde tillbaka klockan en timma gjorde Trent och jag en kul grej. Vi gick upp kl. 5 för att paddla surfski. Det blåste som attan och under vår paddling filmade vi en del och fick ihop en downwind rulle som jag döpte till ”När Trents dröm blev sann”.  Anledningen till filmtiteln var att Trent under ett antal gånger försökt hänga på oss ut på fjordturer men av olika anledningar blev hindrad. En av gångerna glömde han sin paddel, det var inte så kul för honom. I alla fall så kan man säga att Trents fjorddröm gick i uppfyllelse den där dagen för ett år sedan när vi toksurfade i fjordvågorna.  Och för er som sett filmen så kan ni nog hålla med om att det inte går att ta miste på Trents eufori. Se filmen här.

Idag hade jag inte en tanke på att vi skulle få återuppleva detta. DMI visade ”bara” 10-12m/s och när vi stack iväg såg vi även att vinden låg aningen mycket åt SO. Vi valde att sätta i vid Gårda Brygga och när vi paddlat mellan öarna paddlade vi mot vinden mot Fjordskär för att få möta de mäktiga vågorna. De var stora, långa och rullande, uppåt två meter uppskattningsvis. Jag kände mig rank med min kameramast på Eliten och jag fick dåligt grepp om paddeln med mina handskar. När vi kom i höjd med Fjordskär vände jag, jag kände inte för att töja ytterligare på turen. Trent låg ännu en bit ut och det var bara emellanåt jag såg honom när jag själv befann mig på en vågtopp.

Skön motvindspaddling ut till Fjordskär - med känsla av ber-och-dalbana.

Skön motvindspaddling ut till Fjordskär – med känsla av berg-och-dalbana.

Kämpar mot vinden!

Kämpar mot vinden!

Som vanligt är det svårt att surfa de stora vågorna eftersom de ofta är långa och snabba. Men det finns ingen mäktigare känsla än den när man sitter där ute mitt bland de stora vågorna i sin tandpetare till surfski.

Vinden började öka och så kom regnet. Men vad gör det när man får det i nacken? När vi passerade Gottskär var det surf i princip hela tiden. Det var riktigt bra tryck i vindbyarna och vågorna byggde upp mer och mer. Så även om vi kom längre in i fjorden så fortsatte vågorna att vara riktigt bra. Vilken lekstuga! Vilken eftermiddag! Och vilken tur vi hade med vinden eftersom vi fått det bästa på hela dagen.  Vi fick dagens peak med en medelvind på 14m/s och det var helt oplanerat. Men det är ju detta som är tjusningen med surfski, att man egentligen aldrig vet hur det kommer att bli på havet.

Trent och jag bytte om inne i bussen eftersom det spöregnade. Den erbjuder inte riktigt ståhöjd men det var torrt och varmt J Och när vi bytt om halar Trent fram en brun liten papperspåse och säger glatt: -Emma, jag har Toscabullar från bageriet. En bra avslutning på en bra downwindtur!

Skön surf á la Trent.

Skön surf á la Trent.

DEW är gött!

DW är gött!

trent9

 

Toscabullen, bättre än DW-turen?

Toscabullen, bättre än DW-turen?

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier