2013-09-03
Nej den här gången handlar det inte om dubbeln/SS2an, som figurerat i bloggen frekvent senaste tiden. Idag har jag gjort säsongspremiär, en sen sådan, med windsurfingbrädan. Men jag kunde inte låta bli att även ta en tur med surfskin på eftermiddagen.

Det är sällan det är kul att ställa klockan en söndagsmorgon. Om avsikten är windsurfing eller paddling så är det dock okej. I morse 07:10 var det faktiskt mer än okej eftersom både Kris och jag skulle åka iväg till surfet tillsammans. Det var ju så länge sedan…

Gröt, juice, makrill på knäcke, idag var det bara bukfylla. Tugga, tugga svälj, sådär ja, fort iväg. Packa bussen – riktigt mysigt! Jag hoppades jag inte glömt något, nu var det plötsligt dubbelt så många pinaler att tänka på. Brum brum, gasa på, hämta surfski i Kungsbacka. Nästa och sista anhalt var surfspotet Torkelstorp vilket ligger långt in i Kungsbackafjorden (norr om Åsa).

Det blev några fina timmars windsurfing tillsammans med Kris. Än låg vinden på sydost och vågorna i farleden var inte så stora. Men nog stora för att hoppa på! Trots ett års uppehåll satt det i ryggmärgen. Hoppa, gippa, vattenstarta – fasen vad gôtt!

Kris in action - äntligen!

Kris in action – äntligen!

Det blev lunch, vinden ökade något, regnet upphörde, solen kom fram och vinden vred över på syd. Dags för mig att byta gren. Ostkakan väntade i bilen, helt enligt plan. Gott och bra energiinnehåll för den aktiva människan, helt utan tillsatser. Och made in Sweden!

Av med den blöta neoprendräkten, på med de torra neoprenpaddelkläderna. Åter igen;  brum brum, gasa på mot Gårda brygga ca 15 minuter från Torkelstorp. Och sen fick jag ca 90 minuters härlig paddling tillbaka till Torkelstorp. Solen sken, vinden blåste, vågorna fanns där. Havet var till och med blått idag, helt fantastiskt! Fick många härliga surfar och livet lekte. Dock är jag inte helt nöjd med att paddla i handskar och känslan är inte lika lättjefull som om det hade varit 20C ute. Men men, sommaren är snart här J

När jag passerade Kalvö såg jag Kris komma fräsandes på sin windsurfingbräda. Fram och tillbaka, fram och tillbaka… Ja, livet leker verkligen!

En fantastik novemberdag på fjorden!

En fantastik novemberdag på fjorden!

Fjorden bjöd på många sköna surf!

Fjorden bjöd på många sköna surf!

dubbelsurf_windsurfer

Fruarna Levemyr träffas på fjorden.

 

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier