2013-10-26
Att paddla med Evy innebär i princip alltid en mycket trevlig efterföljande fika. Idag var inget undantag och eftersom Kris också var med (som chaufför och fotograf) blev det extra bra fika. En fika handlar ju inte bara om det man stoppar i sig, den handlar ju lika mycket om det som sägs. Men som vi sa efter diverse delikata smörgåsar och ”informationsutbyte” tre tjejer emellan – det som sägs i bussen stannar i bussen.

Turligt nog fikade vi inte bara, vi paddlade ju en sväng också om detta kan jag berätta lite mer, det är ingen hemlighet. DMI hade lovat riktigt fina förhållanden, 12-14m/s S, och Evy och jag bestämde oss för att satsa på att ta vår dubbel/SS2 och samtidigt filma. Västkust Surfski filmfestival går av stapeln om sex veckor och det är dags att få ihop någon eller några surfskirullar.

Redan när vi mötte upp Evy på Daggudden längst in i Kungsbackafjorden ändrade jag mina planer. Vindmätaren på OSO visade endast 9-10m/s så istället för att sätta i vid Gårda Brygga åkte vi till Röda Holme för att paddla min favorittur runt Hållsunds udde. Turen runt udden, som Jens W kallar för Emmas udde, gör jag bara om vinden är mindre än 15m/s – och så var det ju idag.

Det blev väl aldrig någon riktig adrenalinkick på havet, vågorna var inte större än en och en halv meter. Vi slet som små djur för att få surf på de långa vågorna in i fjorden och lyckades väl sådär. Längre in i fjorden gick det bättre då vågorna saktade in och blev mindre och brantare. Dock sken solen och Evy satt ju i baksätet och det är inte illa det.

Sköna vågor runt Hållsunds udde.

Sköna vågor runt Hållsunds udde.

Vid Draget tog vi en kort paus för att fylla på med energi i form av Evys Trix (Twix alltså) och montera på ett nytt kamerafäste som Kris shoppat. Tycker det blev riktigt bra och efter att ha analyserat filmen vi fick kommer vi nog att försöka förlänga armen ännu en sektion för att få det efterlängtade helikopterperspektivet.

Nytt kamerafäste bestående av sugkopp och minimast.

Nytt kamerafäste bestående av sugkopp och minimast.

Om det blir någon film återstår att se. För lite surf och för många envisa vattendroppar på linsen gör mig tveksam. Men en skön dag har vi fått och det är det viktigaste.

Gött!

Gött!

Blött i baksätet

Blött i baksätet

Suverän fika i bussen - tack för de goda smörgåsarna Evy.

Suverän fika i bussen – tack för de goda smörgåsarna Evy.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blogarkiv
Blogkategorier