Söndag 29 november 2015

Vad gör man på en fet väst-sydväst? Stökbanan utanför fjorden inte så bra på just den riktningen och där blir det stort. Säkerhetsmässigt känns det inte bra att dra ut där på en kuling så här på vintern och med vågorna snett i sidan. Istället kan man dra till Sivens fjord vid Marstrand eller så drar man till Trents vatten utanför Göteborg.

Hem till Trent på morgonkvisten. Men vad har hänt här då?

Trent diggar soporna? som han måste ta rätt på 😀

Det var länge sedan jag paddlade med Trent och kvällen innan var jag uppspelt. Dels för att få umgås lite med Trent och dels för att det skulle blåsa och jag skulle få paddla dw – mums! Trent var orolig för att det skulle blåsa för mycket för Spårvagnsturen, den som börjar med motvindspaddling från Hinsholmen till Brännö. När vi väl satt där i våra skis så visade det sig inte vara så farligt, det fanns allt några sekundmeter till godo. Det kan inte ha blåst mer än 13-14m/s?

Det var gaanska varmt ute och jag kunde vara barhänt inuti mina neoprenpougies – gött! Jag tycker att allt över nollan är varmt – på vintern alltså. Och så sken solen lite mellan molnen – vilken dag liksom.

Efter att ha paddlat förbi Brännö trocklade vi oss ut i farleden och styrde mot Älvsborgsbron. Enligt Trent skall man ligga precis till höger om de gröna farledsstolparna i den norra farleden, då slipper man bli påkörd av Stena Jutlantica och man får fin riktning in mot bron.

Det var riktigt kul att vara på älven, det påminde mig en del om revet i Tarifa. Eftersom strömmen möter havet här blir vågorna ganska branta och lättfångade, och man får emellanåt bromsa för att inte surfa av vågen. Det går att ganska enkelt rida på vågorna utan att ta allt för många paddeltag. Jag fick ett åk på dryga minuten där jag tog runt 20 tag. Kanske inget världsrekord på något vis eller något att skryta med men varför inte spria lite göteborsk surfglädje så här första advent?

Trent är lite känd för att byta surfskis lika ofta som kallingarna. Han är dock inte lika snabb på att sälja av de gamla, vilket är tur för mig. Idag fick jag låna en av de gamla, en Allwave. Kanske inte min favorit riktigt. Den är grymt enkel att pressa genom vågorna men för mig broachar den alldeles för ofta. Det beror säkert på mig!  Trent är själaglad i sin nya Fenn Swordfish S, han säger att han aldrig kommer att behöva köpa en annan surfski. Vi får väl se 😀

Trent Victor! The man, the myth…

Vid Röda Sten hämtade Trents fru upp oss och körde hem
till casa Trent&Gunilla. Innan jag hann blinks eller kränga av mig torrdräkten hade jag två smarriga julskinsmackor i händerna, julmust och en kopp varm kaffe. Hur trevligt är inte det? Och senare efter duschen fick  jag en nygräddad lussebulle. Skön dag 🙂

  

Categories:

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier