2013-11-09
Epic-Anders bjöd in till gemensam paddling vid Killingsholmen med efterföljande korvgrillning. Jag var sugen på att testa min nya torrdräkt som jag precis köpt och bestämde mig för att hänga på paddlingseventet oavsett vind. Jag fick med mig kompisen Anders Frimodig i dubbelns baksäte. Han paddlar annars havskajak men var inte nödbedd.

Vi var ett tiotal tappra surfskipaddlare som gav oss iväg i det faktiskt pissiga vädret. Regnet öste ner och vinden blåste från land. Det var alltså hyfsat platt på havet trots vindar upp emot 10m/s.

Test av min nya torrdräkt - Ursuit MPS
Test av min nya torrdräkt – Ursuit MPS

Jaha, hur var torrdräkten då, den fina smidiga Ursuit MPS i GoreTex? Jo, den är grymt smidig att paddla i. Jag känner mig mer lös och ledig i den än då jag har dubbelneopren på benen och paddeljackan på överkroppen. Något som dock inte går att undvika då man paddlar i en torrdräkt är att bli blöt inifrån. Man får ta det vääääldigt lugnt om man inte ska bli fuktig/blöt. Kroppen transpirerar, det är oundvikligt, och det som kommer ur huden stannar i dräkten trots att GoreTex sägs andas. Jag paddlar inte lugnt och jag blev mer än bara fuktig i min tunna ullfrotté som jag hade under dräkten. Dock var jag torr om rumpan, benen och fötterna och då vi efter någon timma klev upp var det alltså bara överkroppen som var någonstans mellan fuktig och blöt. Det var smidigt att dra av sig dräkten, slänga på sig en torr tröja på överkroppen och dra på sig byxorna utanpå underställsbyxorna. Gött!

Mer utvärdering och bilder på dräkten kommer framgent.

Efter paddlingen drog Anders igång grillen och grillade finkorv från ”Köttet” medan vi andra socialiserade och myste inne i den lilla sjöboden. Det lilla elementet jobbade för fullt och Micke Ström som ännu inte bytt om utan stod i blöta neoprenbyxor fick vattnet om benen att ånga.
Så kom korven, kaffet och bullarna, vilken panglunch! En fantastiskt härlig paddling i spöregnet trots taskigt väder och vind. Tänk så mycket vänner, en torrdräkt och fika kan göra!

Epic-Anders grillar finkorv.

Epic-Anders grillar finkorv.

Micke var så het att det ångade om honom!

Micke var så het att det ångade om honom!

 

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier