15 juli 2014

Skåne bara fortsätter att leverera å leverera å leverera…Aterra-Leif hade tagit ytterligare ett race-initiativ, dock av mer informell karaktär, och drog ihop ett race från Mölle till Skälderviken à 28km. För min del som redan var på plats passade det ganska bra och jag fick med mig min supporterstab bestående av Kris, Clifford och Ann-Sofi. Efter en rågad tallrik bovetegröt åkte vi till Mölle och mötte upp med sex andra paddlare; Johan Skärskog, Jens Thorild, Leif Davidsson, Steffen Buckhardt, Holger Siebke och  Hans Sten. Det blåste ca 9m/s väst/sydväst och det gick rejäla vågor i Mölle. Vi startade gemensamt på Leifs rop och satte av ut mot udden. De branta klipporna vid Kullen ger rejäl spegelsjö och det var ordentligt stökigt på vägen ut. Vinden var aldrig några problem men det var svårt att få kontinuitet i paddlingen eftersom vågorna kom både framifrån och från sidan och dessutom var upp emot 2m och bitvis branta. Vid ett tillfälle fick jag en ganska brant våg i sidan som hävde omkull mig. Det var min första vurpa i ett surfskirace någonsin och det säger ju lite om vågorna. Kom upp igen utan problem och fortsatte utåt. I sådana tillfällen är jag så glad över att ha självförtroende i mina re-entries, de sitter verkligen i ryggmärgen. Rundningen av udden var inga problem och längst ut stod Clifford och Kris och fotade och hejade. Kul! Sen började det efterlängtade surfet…

aswc2014_johan_skärskog

Johan Skärskog var först till udden. Foto: Clifford Weinmann

aswc2014_emma_levemyr_2

Jag rundar Kullens udde. Foto: Clifford Weinmann

Till att börja med var vågorna långa och snabba, alltså svårfångade för mig. Dock fångade jag någon då och då och då blev det åka av i lång härlig nerförsbacke där hela skin lätt fick plats innan nästa våg. Mäktigt! Dock snittade jag bara runt 10km/h de första kilometrarna in i Skälderviken just för att jag inte orkade fånga de stora och snabba vågorna. Längre in blev vågorna dock mer Emma-vänliga och plötsligt kunde jag börja länka och fånga fler och fler vågor – känsla! Snittade mellan 12 och 13km/h i säkert 15km innan det började grunda upp, vågorna blev mindre och jag tröttare.

Under färden såg jag att Johan och de två tyskarna för länge sedan dragit ifrån men Jensa hängde jag på riktigt bra. Runt udden var jag bara någon minut efter och gick om sidledes efter ytterligare någon mil. Övriga såg jag inte och följebåten såg jag bara vid två tillfällen. Skälderviken är en ganska stor vik och jag var ’på egen hand’ så att säga.

aswc2014_map

Det var inte helt enkelt att veta vart Skälderviken låg men jag lyckades pricka hyfsat rätt och missade bara sista kilometern på exakta målgången. Som tur var stod Kris vid piren in till hamninloppet och pekade med hela handen att jag skulle fortsätta mot stranden. Gick i mål på 2.28ca och min GPS-klocka visade 28km tillryggalagd sträcka. Jag kände mig inte så trött, inte alls som efter söndagens race. Jag hade hushållat en del på krafterna eftersom loppet var långt. Samtidigt var det en hel del surf och jag behövde inte slita för varje våg jag skulle fånga. Johan Skärskog gjorde ett riktigt bra race idag (nu med rätt roder). Steffen Buckhardt som är snäppet vassare än Johan hade paddlat lite snett och tappade förstaplatsen på detta. Jag är jätteglad för Johans skull som jag vet är en duktig paddlare och duktig i stökiga förhållanden. Dessutom var detta hans hemmabana.

aswc2014_steffen_3

Steffen Burkhardt frågar Kris vart målet är – på svenska faktiskt. Foto: Clifford Weinmann

Tack Leif Davidsson för initiativet till detta event! Jättekul med ett ”fett” race som innehöll det mesta;  stora vågor, stökvågor, surfvågor av olika karaktär och framförallt en låååååååång downwind på 24 kilometer. Man fick så att man blev nöjd så att säga, åtminstone för idag J. Jag hoppas att detta kan bli ett återkommande event och jag lär återkomma så länge som vinden finns där. Sträckan är kanon!

Tack Skåne för tre fantastiska dagar och tack Kris, Ann-Sofi och Clifford för supporten idag. Ni är bäst!

Resultat:

  1.  Johan Skärskog 2.10
  2. Steffen Burkhardt 2.16
  3. Holger Siebke 2.18
  4. Emma Levemyr 2.28
  5. Leif Davidsson 2.55
  6. Jens Thorild 3.01
  7. Hans Sten DNF

Foto: Clifford Weinmann

aswc2014_emma_levemyr

Jag vid rundningen

aswc2014_holger_siebke

Holger Siebke

aswc2014_holger_siebke2

aswc2014_steffen

Steffen 3a vid rundningen

aswc2014_jensa

Jens Thorild

aswc2014_johan_skärskog2

Johan Skärskog

aswc2014_leif_davidsson

Leif Davidsson himself

aswc2014_leif_davidsson_2

Leif Davidsson ser till att sätta surfski-Skåne på kartan

aswc2014_hans_sten

Hans Sten

aswc2014_steffen_2

Steffen snart i mål

aswc2014_emma_levemyr_3

Jag snart i mål, med hjälp av Kris vägvisning

 

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier