Lördag 11 november 2011

Hyfsat nyligen hemkommen från Söderhavet och jag var bra sugen på att paddla. Turligt nog utlovades bra med vind och sol dessutom och jag snodde ihop en dw med Tryggve. Kollade också med Maria, som är ny i gänget och i skin för i år, om hon ville med i min dubbel. Fick svaret ‘Fakk vad kul att du är hemma igen’ tillbaka på mitt undrande sms och då blir man ju glad :-). Vi båda tjejer var alltså hyfsat pepp och vi fick rejält med utdelning.

Det skulle blåsa västligt med inslag av nordväst ca 12-13 m/s och jag valde turen Orreviken till Rågelund. En stökig tur som egentligen inte är bästa turen för en lång dubbel men vad tusan, jag var sugen och hon den andra också sugen.

Redan vid Orreviken pumpade vinden på rejält och vi tre fick kämpa på lite i sidvinden hela vägen ut till Malö. Sen kunde vi äntligenbörja surfa på vågorna, som i skydd av Malö till början var ganska små men växte och växte. Fick snart några rejälare surfar och det var dags att plocka fram GoPron. Medan jag satt där och fipplade med GoPron kom en brytvåg och nästan välte oss. Jag var halvvägs ur skin med ena handen runt GoPron och andra runt paddeln. Tror faktiskt det kan ha varit Maria som räddade upp situationen – för jag var det INTE med båda mina händer uppsträckta 🙂

Kul på tur!

Sen blev det surf, mer och mer ju längre ut vi kom. Jäklar vad häftigt och kul det var och det var rejält blött i stöket, speciellt för Maria där bak. Men solen lyste och vi var höga på adrenalin och det blev många glädjeskrik och skratt. Och sen hände det…plötsligt såg jag något svart i periferin och efter några sekunder kom jag på vad det var. Och samtidigt såg jag det igen – två svarta ryggar med fenor ovan ytan en kort stund. TUMLARE! Maria, som satt bakom mig och dillade något om att hon råkat snyta sig i pogisarna hon lånat av Evy trodde nog jag sa något om att hon kunde torktumla dem efter tvätten :-D. Skrek ännu en gång och pekade och äntligen var hon med på noterna. Och efter det utbrast jag – Varför ska man åka till Söderhavet när man kan få sol och se valar här? Och det fick bli ledmotivet till filmen jag satte ihop efter turen. Kunde bara inte låta bli. Så mycket glädje, energi och vatten på en och samma gång, det måste man ju dela med sig av.

Det går bra där bak, Maria diggar surfarna

Men det blev lite blött emellanåt…

här får vi häftigaste surfen för dagen och Maria får ett Hallelujamoment

 

Här blev till och med jag ordentligt blöt

Det var INTE kul att byta om när vi kom till Rågelund. Jättekallt och blåsigt, och Maria var jättetrött. Vi hade neopren på och då får man liksom strippa helt eftersom allt är blött. Dags att ta fram torrisen nästa tur! Vi fikade sen i bilen och samlade kraft för att senare orka lasta på surfskina på mitt höga biltak. Jag älskar min stora bil med grymmelångt tak men ohhhhh vad jag just där och då ogillade höjden. Tryggve och jag skojade om att helt sonika lämna våra skis där och bara åka hem.

En mycket trött baksätespaddlare

T
id: ca 2h

Sträcka: ca 19 km
Orreviken->Rågelund
Vind: VNV

Filmen som blev till:

Categories:

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier