Tisdag 24e april 2018

Första turen för året på Älgöfjorden – tjihooooo! Jag hade först tänkt att hoppa över eftersom jag var så trött efter helgen. Orkade inte med all logistik som krävs för att åka till Marstrand plus att jag kände mig lite ansvarig för Jonttisträningen. Men så verkade det som om väldig få skulle till Jonttis plus att Göran skulle till Marstrand och kunde hämta mig på jobbet. Siven skulle låna ut ski till mig och vips så var jag på.  Det blev lång stund i bilen på grund av den värdelösa trafiksituationen som råder i Göteborg och Kungälv  efter jobbet. Nästa gång får vi åka klockan 15! Men på Vivan stod det >15m/s vid båda mätstationerna på Marstrand och det sänkta modet i bilkön gick i taket. Vi var pepp!

Bytte om i den kylslagna kvällen vid Lökeberg och Göran konstaterade att det var lika kallt som hemma i hans kylskåp.  Lastade och körde till campingen där jag riggade min lånade NK Nitro 64 med GoPro och dubbla legleash. Konstaterade att Markus egentligen inte skulle få följa med då han inte hade visselpipa, en utrustningspryl vi fastslagit vara obligatorisk :-D.  Vi gav oss iväg och regnet hade bytts ut mot solsken och jag tänkte på att jag paddlat övervägande gånger i sol på den här fjorden. Kanske jag ska ge fjorden namnet ‘Solskensfjorden’?

Det var bra tryck i vågorna och det kändes rejält då de kom i sidan. Körde inte ut så långt som vi brukar utan vände ner så fort vi hade fri gång mot fyren. Direkt fick jag surf och var uppe i 19km/h – så lätt! Och så fortsatte det hela passet. Vågorna var ganska oregelbundna men det fanns bra surf överallt och det var tätt mellan dem. Blev ofta bromsad och det var svårt att få riktigt hög fart – och jag fick kämpa för att få hög puls.  Det var klassisk fjordsurf hela vägen in och efteråt var vi fyra lyckliga idioter som frysandes bytte om i kylskåpstemperatur och värmde oss med kaffe och kompakta lussebullar från Markus Grips skåprensning. Mmmmm!

Tack Siven för att du initierade det här och lån av ski, tack Göran för skjutsen och tack Markus för fikat och att du lockade till skratt så att jag grät. Jag har redan glömt alla timmarna i bilen och minns bara alla surfarna, och allas leenden.

Här kommer en liten film från fjorden.

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier