Jag vet inte vad som hänt med vädret, om det är den berömda växthuseffekten eller bara en slump men oavsett vilket så har det varit mycket gynnsamma förhållanden för surfski senaste veckan: sydliga friska vindar och temperaturer kring 5-8C.  Idag, på självaste julafton å allt, serverades 16m/s syd-sydost. Under natten hos mina föräldrar ute på Onsalahalvön låg jag och lyssnade nöjt och lite upphetsat till dånet från vinden. När det äntligen blev morgon och julegröten låg i magen åkte pappa Bengt och jag iväg till Draget, denna gång en nätt körsträcka på 15min. Lyx! Skulle det bli årets surf? Med tanke på vindstyrkan fanns chanserna…

julafon

Ilägg Draget – alltid lä!

Satte av söderut och vände ner så fort jag kom utanför stranden. Det var ingen idé att kämpa mot vinden för att vinna höjd idag. Ganska snart när jag började downwindpaddlingen kände jag att det var något otillfredsställande med vågorna. De var liksom sönderblåsta, osymmetriska och rörde sig lite för mycket in mot land. Jag fick kämpa med att traversera utåt vilket i vanliga fall brukar vara en rolig utmaning. Men idag betedde sig min ski konstigt på traversen, broachade och la sig på sniskan ideligen. Vinden som var hyfsat hård tryckte förmodligen på aktern och min ski ville upp i vind. Irriterande…fick kämpa en hel del för att få långa surfar.

Ju längre in jag kom i fjorden ju bättre flyt fick jag. Men det var egentligen först efter Kalvö som jag kunde länka vågorna och fick riktigt fin surf även sista biten till Daggudden.

Nej det blev inte årets surf…inte ens topp fem. MEN jag hade kul, det var vågor, havet i ansiktet och vilken julafton!!! Kan avslöja att mammas julbord satt väldigt fint efteråt.

emma_levemyr

Nysurfad!

God Jul!

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier