Lördag 2/5 2015

Jag vill flytta till Skåne! Åtminstone vår, sommar och höst. Varenda gång jag varit här senaste åren har det varit soligare, varmare och blåsigare än i Götet. Och det finns DW på många riktningar… Skälderviken, Kullen, sundet, Barsebäck, hela jäkla sydkusten. Och så har vi Danmark där borta! Jag menar, låt någon skjutsa över dig till Danmark och du får det roligt på ostan. Och gillar man kite och windsurf finns än fler möjligheter – jag menar – hela kusten vimlar av spots för de flesta vindriktningar.

Jag var i alla fall i Lomma i helgen hos kompisen Kalle och hans familj. Körde en DW från Barsebäck till Lomma allena på lördag morgon. Kalle skjutsade upp mig, det gick på 20 minuter. Bekvämt isätt i den lilla hamnen och så iväg. Rundade fyren ca 4km utanför hamnen. Det blåste uppskattningsvis 8-10 m/s VNV och solen gassade på. Fortfarande lite kallt och jag körde i min älskade Ursuit plus neoprenpougies. Ca 15km skön surf låg framför mig och vågorna tog liksom aldrig slut. Sköna långa surfar, vågor som jag länkade när jag inte flåsade för mycket, solglitter i havet och bara vågornas brus i mina öron. Ett riktigt skönt pass! När jag kom till Lomma fick jag kryssa in bland alla kitare inklusive Karin och Kris. Vattnet nästan turkost – löjligt klart och inga dumma maneter. Förvisso får man sand överallt; i håret, på fötterna, i IKEA-kassen, i bilen, i telefonpåsen – YNI! Men det är något visst med att surfa in på en strand – det är sommar, sol och surfski för mig.

Från stranden kan man ta en prommenad hem till Kalles hus och hämta skin senare om man vill. Eller så stannar man och tar en korv vid surfklubben och spanar in frun när hon kitar!

lomma_surfski

Playa Lomma och en färdigpaddlad surfski.

 

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier