20 maj 2016

21km stökvattenspaddling. Inte plattvatten, inte vågor utan bara stökigt, strömt och skitigt. Varför? Folk säger att det är bra att köra race, att får tävlingsfart i kroppen. Jag körde loppet för några år sedan och kan väl inte säga att det gav mig mersmak. Men initiativet är trevligt och många av surfskivännerna kör. Och så är gratis, enkelt och lite skön tävlingshets. Tryggve N och jag äger numera en fin Fenn Elite S dubbel ihop ( i carbåååån) och tyckte det kunde vara kul att testa den. Anders Karlsson och Urban Vedberg kom också i en dubbel och det var kul att få fajtas lite mot dem även om vi förlorade fighten.

Starten gick vid TV-huset kl 9.00 och Siven tog starten ganska så enkelt. Vi hängde på honom som nummer två fram till Älvsborgsbron men sen blev vi omkörda av Anders och Urban. Till en början kändes det bra tyckte jag. Men efter halva loppet märkte jag hur pulsen gick ner. Jag brukar kunna ligga och mala på i runt 165-170 men nu var pulsen nere på 155. Försökte dra på men då knorrade Tryggve bakom mig. –Ta långa och tunga drag ropade han. Han hade större paddel än mig och mer van vid slätvatten. Jag är mer van vid högre frekvens och har nog svårare att få ut mycket kraft i varje drag. Så ja vi var väl lite osynkade. Men vad gör det!? Det var kul att få genomföra loppet med Tryggve där bak och jag hade trötta muskler dagen efter.

IMG_2786

Än så länge i ledning men sen änna sket det sig

Siven paddlade på imponerande 1.40, ensam. Vi var dryga 4 minuter efter. Och ca 40 sekunder efter Anders och Urban. Det blev ett bra träningspass och helt klart kul att testa dubbeln. Pratade med flera stycken efter racet och många sa att de upplevde det stökigare än man kunnat förvänta sig. Och det var bra fart i strömmen ut ur älven. När vi paddlade förbi Tingstad norrut höll vi någonstans 9-10 km/h. På vägen tillbaka gick vi i ca 14km/h. Här blir det väldigt viktigt att veta vart i älven man skall ligga märkte vi.

Göran Larsson och Jakub Cvach spänstade efter loppet iväg till starten på Göteborgsvarvet för att göra en dubbel. Kan inte säga att jag var avundsjuk.

 

Se resultat mm på www.paddelrace.se

IMG_2787

Markus Grip och Göran Mattson kämpar på

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier