God tur i bondespelet

Hur börjar man en dag på bästa sätt? Såklart börjar man genom att laga en pyspunka :-). Efter egenkomponerad frukost i lägenhetshotellet bestående av youghurt, flingor, bröd, ost och gårdagens bönor (som bara jag ville ha) så packade vi ihop våra prylar för att komma iväg. Annalena upptäckte då en pyspunka i sitt bakdäck och vips så fick vi fixa ännu en punktering. Nr10? Nr11? Det verkade dock vara sista punkan på en oviss tid som sträcker sig åtminstone en dag framåt för idag har vi ta mig tusan inte haft några punkor eller strul alls. 

Susade igenom Stade

Fixade Annalenas pyspunka. Jag tycker faktiskt det är helt ok att börja dagen med lite cykelmek.


Vi började med att i den goa värmen susa igenom Stade och sedan söderut. Första halvan kom att bli bästa sträckan hittills för oss. Vi fick jättefina och jämna vägar och cykelbanor, 0 m/s i vind, 26C men ingen stekande sol och lite trafik. Vi susade igenom någon slags lantbruksregion för allt vi såg var fält med olika grödor kantat av lummig skog, helt underbart tyckte jag. Men där och då insåg jag hur dåliga vi var på de vanligaste sädeslagen och jag lovade mig själv att se till att teamets kompetensnivå på grödor skulle höjas inför nästa dag.

Majsen kunde alla. Det var värre med övriga grödor.

Axelsson!


Efter 60km rullade vi in i någon mindre stad jag inte minns namnet på och vi pausade för lunch. Det verkade bara var en restauranggata och efter lite kikandes i menyerna valde vi restaurang . Tror vi valde rätt, alla blev mycket nöjda med både välsmakande och vackra lunchkreationer i pastans tecken. 

M.U.M.S igen!

Restauranggatan i den lilla tyska staden. Och en kvinna med bonnabränna och olika skor.


Lisa påpekade snart att det egentligen skulle regna på oss men ännu var vädret perfekt. Trampade på igen och avverkade mil efter mil utan några som helst problem. Fick upp snitthastigheten till över 23km/h idag och på raksträckorna låg vi ofta runt 28-30km/h, härligt! Dock började det varma vädret bli kvavt oh molnen mörkare och mörkare. Sista timman kom regnet och ett tag formligen öste det ner. Då var det blött kan man säga, och grusigt. 

Misär…fast ändå inte. Det var varmt och bara en timma kvar.


Rullade tillslut in i Nienburg och klockan visade bara 16.30, nytt rekord i att komma fram tidigt. Den fantastiska dagen fortsatte fantastiskt genom att bokningsansvariga hade bokat lyxigt hotell och jäklars vad härligt det var med dusch och fint hotellrum!

Handdukstorken var eftertraktad för tork av nytvättade kläder, speciellt Axelsson var nog intresserad ty hon fått börja dagen med att klä på sig nytvättade men ganska blöta kläder.

På kvällen gick vi igenom den ûbertyska lilla mysiga stadskärnan i Nienburg och valde en grekisk restaurang. Det blev gott igen, tyskarna är ett berest folk och smarta nog att servera mat från världens många hörn – till vår stora glädje. Men någon dag VILL jag äta traditionell tysk mat. Knödel och Saurkraut borde ingå här. Några fler tips?

Under tiden vi väntade på käket såg jag till att höja (åtminstone försöka) teamets gemensamma kunskapsnivå om grödor genom att köra ett sädesslagsquiz. Några av oss briljerade (visste skillnade på Raps och Rybs) och andra uppvisade någon slags grödor-dyslexi. Tur att vi är ett team 🙂

Total sträcka dag 5: 130km

Total tid i sadeln: 5:25h

Bäst idag: Inga punkor under turen, flådigt hotell

Sämst idag: Att jag inte tog en bakelse till kaffet efter lunchen

Totalt antal punkor hittills: 10st?

Tags:

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier