Faktiskt en riktigt riktigt bra dag trots det lill orosmolnet med hälsenan. Vi alla sov som små grisar från 22.15 till 07.15 och fick sedan en sjysst frukost serverad i vårt dockrum. Mums! På med solfaktorn, fylla flaskor och vi var redo att angripa dagens 16 mil cykling.

Mumsig frukost på Heddagarden B&B


 

Hälsenan var som den var och jag gjorde allt vi googlat fram; sänkte sadeln, tog på en vanlig sko och inget tryck över hälen, pedalen under hålfoten och fortstta knapra Voltaren.

Olika skor idag

 Dagen kom att bli riktigt fin utan några vindar att tala om, solen sken en hel del och cykelvägarna var raka, flacka och fina. De första 5 milen formligen flög iväg och jag glömde bort att äta. 15 minuter innan matstoppet fick jag nödäta några fikon för att hindra det akuta illamåendet. Efter 60km kom så det efterlängtade lunchstoppet och det blev ett noga utvalt sådant, tack Lisa! Lagkakshuset hade allt jag kunde drömma om, en större variant av Steinbrenner&Nyberg. M.U.M.S! Och det var inte bara jag som var hungrig!

Vad ska man välja?


Det var inte bara jag som var hungrig. Frimodig och Axelsson are on a mission, kill the bread, eat the bread!

Väljer godsak med omsorg

Susade sedan vidare mot Tyska gränsen. Landskapet här på sydjyllan var lummigt, grönt och likt Sverige, inte alls det Danmark jag har sett tidigare med platta åkrar och vindkraftverk. Sjysst! Och rätt som det var mitt under min åskådning så ger de där framme tecken om att stanna och vår karavan stannar. Lisa har fått punktering och delar nu punkteringstoppen med fru Axelsson, 2-2. Senare när vi kommit in i Tyskland och rullade genom förorterna till Flensburg stannade vi på en cykelbutik där både Lisa och Annalena investerade i nya däck. Nu ska det väl ändå mycket till för nya punkteringar? Men för säkerhets skull investerade jag i en ny ask med laglappar, det gick ju åt några igår under kvällens reparationssession av de punkterade slangarna.

Fjärde punkteringen

Nya däck till tjejerna

Efter 7.15h i cykelsadeln och klockan var runt 18.30 rullade vi in i Schlezwig där vi kvarterade in oss på ett enkelt vandrarhems/lägenhetshotell. Efter de vanliga bestyren med tvätt och dusch blev det besök till den indiska restaurangen Pury Pury och ta mig tusan, det var en av de bästa indiska restaurangerna jag någonsin ätit på. Vi alla hamnade i sjunde himlen och åt tills vi inte fick ner mer. M.U.M.S igen!
Hälsenan då? Jo den sitter kvar och känns en del men det funkar, den håller sig i schack så länge som jag inte trycker på alls och fortsätter med Voltaren. Annalena gav sig precis på den med en obarmhärtig massage, frågan är om den gjorde det bättre eller sämre? Det får morgondagen utvisa. 

Distans sträcka 3: 15,5 mil

Tid i sadeln: 7.15h

Bäst idag: Hela dagen

Sämst idag: Hälsenan

Antal punkteringar hittills: 4st

Fler bilder från dagen

Äntligen framme i Tyskland och Schlezwig

På väg in i Tyskland. Här ska vi vara många dagar

Danmark är ett cykelland med många fina cykelvägar och här till och med en cykelrondell

Tags:

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier