Äntligen lite vind i seglen, god mat och vita lena lakan!

Vid 7.30 klev vi mer eller mindre rakt upp ur sängarna, drog på oss kläderna och gav oss iväg från det äckliga B&Bet. Åkte ner på stan för att hitta något frukostställe men det slutade med att vi fick kliva in på Rema1000 och köpa lite ditt och datt och trycka i oss utanför. Alla caféer öppnade 11 och så länge kan man ju inte vänta.

Det blåste massor men idag hade vi marginalerna på vår sida och fick vinden i sidan och aningen yttepytte snett bakifrån. Genast fick vi upp speeden och de första 5 milen rasade iväg. Tills Annalenas andra punktering kom. Sen blev vi hungriga, åkte på vackra vägar, fotade och letade lunchställe. Var vrålhungrig när vi rullade in i Ry och äntligen äntligen fikc vi riktigt god och hemlagad mat på Italienaren Angelo. Och kaffe och glass på det och jag var i sjunde himlen. 

Äntligen gott krubb

Fortsatte med andra hälften av turen men vinden blev jobbig, vi stannade och köpte nytt däck till Annalenas cykel, navigeringen strulade lite, det skulle handlas jordgubbar och jag fick ont i hälsenan. Blev trötta och otåliga på slutet och tog den stora vägen mot Heddagarden i Vejle istället för små cykelvägar. Det var skönt att checka in, duscha, tvätta, äta och slappa. Hälsenan ser inte alls bra ut, tur att Richard skickade med mig Voltaren. Annalena hade sett på Instagram att vår folkhjälte Johan Ohlsson fått hälseneproblem inför cykelvasan och klippt bort hälkappan på sin cykelsko för att avlasta. Riktigt så drastisk ska jag inte vara men jag får testa att cykla i vanliga skor imorgon och hålla tummarn för att det lägger sig. Imorgon väntar 15 mil, det är långt.

Sträcka 2 Hobro-Veijle 130km

Tid i sadeln: ca 6h

Bäst idag: Pastan på Angelos

Sämst idag: Hälseneproblemen

Antal punkteringar hittills: 3st 

Lisa plockar sten ur Annalenas däck

Passerade många fina fält och åkrar idag

Vårt dockrum på Heddagardens B&B

Dags för tredje punkteringen

Äntligen inköp av danska jordbaer

Dagens etapp 130km

Tags:

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier