Söndag 4 maj 2014

Sex eller sju dagar kvar till Vågryttaren…solen sken och det blåste en kall vind från nord ost. Vikten av att testa tävlingsbanorna inför helgen är givetvis stor men för mig är det ingen börda eller jobbigt åtagande. Det är alltid med stor nyfikenhet jag ger mig ut på en ny tur runt fjorden.

För att slippa logistiskt krångel beslöt jag mig för att starta från Orreviken där mor och far bor. Det är ju så smidigt att bara slinka ner till havet och sätta i. Och jag älskar att paddla ut genom gattet och se öppet hav direkt. Jag hade egentligen tänkt paddla till Ringhals men för att inte tvinga mina föräldrar att åka så långt för att hämta mig kompromissade jag med mig själv. Lite sned downwind till Rågelund/Åsa fick det bli.
Vinden friskade i men det blev inte speciellt stora vågor på den nordvästliga riktningen. Jag gled elegant förbi Malö och såg Ringhals torna upp sig en bit bort i fjärran. Dit är det ju lätt att hitta i alla fall smålog jag för mig själv. Men vart är Rågelund då? Helt omöjligt att hitta om man inte varit där förut. Ser till min lättnad att det står ett högt vindkraftverk tillsammans med en kran precis dit jag skulle. Och det lär ju stå kvar till nästa helg.

Inser att det inte blir speciellt mycket ’snesurf ’och gläds åt att på den här vindriktningen kan man välja antingen Ringhals eller Rågelund. Jag började paddla på i takt med att vågorna byggdes upp. Mitt för fjorden fick jag goa härliga surf men konstaterat att vågorna skiljer sig mycket från dem inne på fjorden vid sydliga vindförhållanden.  Idag var det ganska kort mellan vågorna och min ski kändes lång. Den till och med krängde och slingrade sig i vissa lägen, något den gärna gör när det är kort mellan vågorna.

rågelund

Stranden i Rågelund perfekt för strandstart liksom målgång.

Stranden i Rågelund är perfekt att ta upp vid, så fin att jag nästan hoppas på väst/nordväst till helgen. Dessutom insåg jag idag att det där med att starta i Orreviken var bättre än tilltänkta Röda Holmen. Vad blir det för kläder på lördag? Idag körde jag i torrdräkten och det var precis lagom med en tunn tröja under. Men det lutar nog ändå åt något neoprenaktigt för till helgen skall ta mig tusan paddeln gå med dubbla frekvensen jämfört med dagens lugna pass.

De flesta banorna är nu rekade och jag känner mig helt lugn inför helgen. Det enda som jag önskar bort är tråkigt after-ski väder samt vindar<6m/s. After-skin kan vi lösa med partytält men vad gör man åt svaga vindar? Någon som har bra kontakt med vindguden?

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier