Alltså, det där med tjejgrejer är egentligen inte min grej. Mina erfarenheter av tjejträffar är att det kan bli lite väl trevligt, så trevligt att man kanske glömmer bort aktiviteten/idrotten. Och just på grund av mina erfarenheter har jag aktat mig för att dra ihop en ren tjejgrej-paddling. Fram tills nu. Det var faktiskt Evys fel att det här blev av men jag lovar att inte straffa henne för det för fy tusan vad trevligt jag hade det i helgen. Och ont fick jag i båda latsen. Och att köra en tjejgrejpaddelhelg kan jag absolut tänka mig att göra om.

Äntligen dags för tjejhelg på vattnet

Ready for take off – i dubbed bemärkelse

Planen var att vi skulle vara 10 paddlande tjejer på lördagen men det landade på sju stycken då tre fallit bort på grund av sjukdom. Teresia U kunde dock resa sig till middagen och söndagens paddling. Stackars Lisa och Sara, ni får komma nästa gång – vi saknade er. Väderutsikterna för Onsala till helgen var faktiskt goda med tanke på allt hagel och regn som förutspåddes till Göteborgsområdet. I Onsala där min sommarstuga ligger råder något slags mikroklimat med mindre regn och vi fick sol hela lördag eftermiddag och söndag förmiddag. Tyvärr fick vi ingen vind att tala om men det gick ju fint ändå och de flesta av oss hade ju fått paddla mycket downwind på fjorden hela september och tack vare det kunde jag njuta av det stekiga vädret och det vackra spegelblanka havet.

Häftig känsla att vara åtta surfskitjejer på rad. När jag började 2011 var vi bara två i Göteborg.

Jaha vad gjorde vi då på det spegelblanka havet? Jag tog tillfället i akt att flyga drönare och filma tjejerna från ovan och fota lite med Gopron. Kul att få lite nya fräscha bilder en sådan vacker dag (och snart är det ju filmfestival :-D). Sedan jagade vi sälar och dyningar, pratade paddling, testade på lite räddningspaddling och några provade smalare surfskis. Det var jättekul att se både Emma och Maria sätta av i elitsurfskis och fixa det riktigt bra. Visst det var en platt dag men ändå. Och för mig var det kul att se deras glädje över att kunna bemästra smala skis och känna paddelglädjen i just sådant material. Det är ju som att få cykla på en kolfiberräsercykel för typ 40 000kr. Eller att få stå på ett par riktigt fina och nyslipade pistskidor i en nypreppad pist – klar som tusan att det är häftigt. Där och då kände jag att vi haft en jättefin stund på havet MEN att något saknades. Jag var inte hungrig, jag var kall och kände någon slags rastlöshet. Såklart vi måste tävla lite! Och jag visst att alla ville – innerst inne 😀

Orreviken och Öckerö – mitt paradis!

Körde några stafetter i två/tremannalag och slängde på några reentries dessutom. Det var jättekul att se hur bra alla behärskade reentryn i tävlingshetsen och hur fort alla faktiskt paddlade och hur alla tände till. Och jag blev hungrig och tillfredsställd.

Trerätters middag i stugan och en otroligt trevlig kväll blev det. En bra grej med tjejer är att de är helt självorganiserande och självgående. Allt bara hände och jag kunde stå där vid sida av och bara peka lite och duka bordet. Häftigt! Det blev en riktigt sen kväll men trots det var det inga problem att kliva upp på söndagsmorgonen. Att få vakna till ljudet av tjejsnack och kaffebryggarens puttrande och kaffedoft är inte illa.

Summan av kardemumman – jag tror vi har blivit tillräckligt många surfskitjejer nu för att köra sådana här tjejgrejpaddelhelger. Vi är både erfarna och nyare paddlare i lite olika åldrar och med olika paddelbakgrund. Vi inspirerar varandra på olika sätt och det ger mycket ur flera olika perspektiv. Och faktiskt – Evy och jag som länge klurat på en grej har nu äntligen fått inspirationen att rinna över kanten. Nu har vi börjat att skissa på en riktig surfskikurs för tjejer till våren. Tillsammans har vi kunskapen, erfarenheten, företaget, stugan, platsen, energin, glädjen, idéerna och drivet att kunna erbjuda en riktigt bra och utvecklande surfskihelg. Det är bara bastun som saknas. Mer info kommer!

Fler Bilder från helgen

-Jag vill ha båda de där paddlarna!

En viss paddel och en viss flytväst tycks vara poppis

Kära Evy!

Coolaste brudarna i stan! Sofia Bågenhammar, Evy Lantz och Teresia Uggla krossar plattvattnet.

Surf-Emma (Lindén) fixade min elitsko med bravur. Häftigt!

 

 

 

 

Categories:

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier