Svenska cupen -> Sweden Surfski Open

Svenska Surfskicupen har gått och blivit Sweden Surfski Open. Vad innebär det? Med gemensamma krafter från sponsorer och ideella insatser ska Surfski Open erbjuda cuptävlingar med gemensamma regler, en hemsida där all information ska finnas, rapport från tävlingarna i form av bild och text, bättre rapportering till lokala och regionala medier mm. 2017 blir det tre cuptävlingar där alla kommer ha ett tvådagars vindfönster med race på den dag som erbjuder bäst förhållanden för downwind. Detta i kombination med regler för banläggningen sätter vi än mer fokus på att få till riktigta downwindrace.

Ännu en nyhet är att det kommer att finnas en mastersklass 50+ samt U19. Vi uppmuntrar också varje cuptävling att ordna ett helhelgsevent med till exempelvis tävling i S2/dubbel, Surf Life Saving, gemensam downwind, Fun Race, prova på mm, givetvis i keep-it-simple anda!

 

Scandinavian Surfski Open

Under 2016 pratades det om en Skandinavisk Cup från flera håll och Leif på Aterra tog initiativet att sätta den på pränt. Det blev tyvärr en kollision mellan två tävlingar men vi hoppas på många deltagare ändå och vi får jobba för att Sverige, Danmark och Norge kan synka sina surfskikalendrar bättre 2018.

Förutom att lyfta tävlingsverksamheten med ovanstående så hoppas vi få in fler sponsorer för att kunna erbjuda finare och fler priser till deltagarna. Hör av er till Aterra om ni vill vara med och stötta cuperna och synas på hemsidan och ute på tävlingarna.

Ni finner all info på den nya tävlingsportalen: Sweden Surfski Open

Välkomna!

 

 

Categories:

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier