28 augusti 2022

Paddla ski på Vänern? Vet att många höjer på ögonbrynen. Det gjorde jag också för några år sedan men har lärt mig. Det kan vara lika bra där som på havet…


Ska försöka sammanfatta ett väldigt trevligt, kul och välarrat Surfski SM. Örjan Skatt arrade tillsammans Lidköpings- och Borås Kanotklubb. Prognosen var otroligt ombytlig under veckan oh det var först på lördag kväll Örjan kunde spika banan: Hällekis till Lidköping 19km. Vindprognos ca 10-11 m/s NO och halvbra sikt.

Jag lade rutten i min GPS klocka, något jag numera alltid gör. Och på Vänern igår visade det sig vara en bra hjälp då vi efter 3 km styrde ut mot en horisont utan landmärken. Lidköpings silos syntes först senare.

Startade inne i den lilla viken vid Hällekis Camping och drog direkt mot Råbäck. Vågorna kom direkt i sidan och var skönt stora. Körde ihop med de andra damerna i några minuter innan jag kunde rycka.

Vågorna? Först snett bakifrån, ganska stora och långa dyningar på över 1m. Tilltagande. Vindvågor i min riktning växte till sig mer och mer och det blev lättare att gå i banans riktning och fortfarande surfa ju längre ut på sjön vi kom.

Jobbade med branta och lättfångade vindvågor på knappa metern och blandade upp stor dyning vissa upp emot 2m som kom snett bakifrån. ’Lagom’ tekniskt, ganska fysiskt. Ordentlig fokus lönade sig då det fanns mycket att jobba med om man var förutseende och kunde kika en bit framåt/åt sidan.

19km gick på 1.20 för mig och jag kände mig jagad av Aaron von Beinke och Nils Karls och då herrklassen startat 5 min efter oss. KUL! Aaron tog mig på målrakan, hade inte en chans att spurta mot honom. Kul avslutning med surf nästan hela vägen in i stan.

Kul med hög nivå i damklassen med Hanna Höij, Jenny Larsson och Teresia Uggla som gjorde upp bakom mig. Tror aldrig damklassen i Sverige hållit den nivån tidigare. 🌟 Och Teresia gör sin bästa tävling ever – otroligt kul! Och otroligt kul med 5 killar i U18! Hur häftigt är inte det?! Tre av dem åker med oss till EM/Sardinien snart. Glädje 🌟❤️  Otto Nyström, Leo Callin, Jacob Odebrink Djurle.

Är också väldigt glad för att mina tjejkompisar tagit stora steg i ski och fixar en sådan här dw bana i relativt ranka skis. Det är få förunnat tjejer! Keep up the good work- jag är stolt över er! Maria Westberg, Chloe Nauta och Johanna Ulmanen.  Tack Örjan & co för fint arrad tävling. Säkerheten med båtar, webtracking och brytsläp kändes klockrent. Och mackorna vid målgång var jättegoda 😋. TACK!

Resultat och bilder nedan.
Fotograf: Bo Törnberg

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier