Juli 2018

Dag tre
 såg ut att bli solig och varm men ingen vind i sikte. Kris hade förhoppning om oanmäld bris så vi planerade att åka hela vägen tillbaka till stranden vid Kabusa och hoppas på det bästa. Fast först skulle det tröskas! Både jag och Kris var sugna på att testa tröskan och vi fick åka med Camilla ut över de gula fälten och lära oss om CLAAS, den stora maskinen vi satt i. En otroligt mäktig känsla att sitta där uppe och mycket tillfresdtällande att låta tröskan ’äta upp’ vetet undan för undan. Ännu bättre än att dammsuga ett riktigt smutsigt golv eller klippa en riktigt hög gräsmatta. Detta var den ultimata tillfredställelese-av-att-städa känlsan. Innan vår session i tröskan hade jag ingen aning om hur vetekornen separerades från axet men nu vet jag. När CLAAS startar är det inte bara själva motorn som startar utan även den stora ’verket’ som helt enkelt skakar loss vetekornen från axet. Det kändes verkligen som om man satt på/bakom något riktigt kaftfullt. Och när verket sätter igång då får CLAAS verkligen ta i, kolla in den svarta röken på filmen!

Ja bönder och lantbrukare har helt klart en tuff sommar. Skörden är inte ens hälften av vad den brukar vara berättade Camilla. Displayen i hytten visade hela tiden skördens vikt per kubik, siffror jag inte förstod så mycket utav, men i relation till andra siffror från andra år förstod jag vad Camilla pratade om. Innan jag hoppade av för att filma tröskandet med drönaren tömde vi tanken ner i en av kärrorna. Även det mycket tillfredställande 🙂

Skördetröskan innan själva tröskan har kopplats på. MIGHTY! Foto: Kris Levemyr

Fick förtroendet att ta över ratten och tröskningsspaken en stund under Camillas övervakning. Mäktig känsla där uppe i hytten! Foto: Kris Levemyr

Åkte sedan till stranden vid Kabusa . Här är färre människor än stranden vid Nybro (galet mycket folk på alla stränder nu under rekordsommaren och mitten av juli) och är känt lite som ett kitespot. Dock var det knappt någon vindpust över huvud taget idag så vi slappade hela dagen i solen, i vattnet, i skin. Vi degade helt enkelt! Åkte vid sen eftermiddag till Mossbystrand där vi mötte upp Camilla som efter en dag i skördetröskan hade ett uppdämt behov av att andas ren havsluft, röra på sig och svalka sig. Vi testade hennes race SUP och hon testade min Nitro. Riktigt kul att testa en ’riktig’ SUP och Kris var såklart snabbast på att få fart på fötterna och hanterade brädan riktigt bra. Camilla tog sen min ski och jag hennes SUP och så tävlade vi. Först ut till bojen och tillbaka vinner. Camilla var något snabbare ut men strulade i vändningen och jag avslutade starkt och lyckades vinna med någon/några decimeter. Camilla skyllde på några fisknät men vadå, det var ju lika för alla. Jag vann, punkt slut!

Ski mot SUP. Jag tog Camillas SUP och hon min ski. Foto: Kris Levemyr

Svalkade oss sedan med en stor jäkla glass från strandfiket och hade det riktigt skönt innan vi plockade ihop prylarna och åkte hem och lagade lyxburgare – dock stekta i stekpannan. Idag hade grillförbudet i egen trädgård nämligen trätt i kraft i hela landet.

Glass var riktigt gott för tom mage och svettig panna.

Nöjd över vinsten mot Camilla. Foto: Kris Levemyr

Kul med SUP på riktig racebräda. Foto: Kris Levemyr

Kris fick snabbt koll på fötterna och hur de skulle flyttas runt på brädan.

Tags:

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier