När man inte direkt kommer ihåg vilken dag det är, när man liksom får börja räkna efter, då vet man att man är i semestermode. Där är jag nu, dagarna flyter ihop och jag lever för dagen. Det är först senare på kvällen när vi kollat prognosen och vädret som vi bestämmer vart vi ska här näst. Vart slår vi läger i natt? Vart åker vi sen? Fantastiskt skönt är det, att leva för dagen och i nuet. Det borde man göra lite oftare.

Tisdag 4 augusti
Det skulle vara ostliga vindar och vi hittade inget kitespot eller bra dw på den riktningen och beslutade att turista lite i Karlskrona. Karlskrona ser man bra från vattnet tänkte jag och stoppade ner min ski. Körde några intervaller utanför hamnen men fick pausa på grund av alla stökvågor som kom från delvis färjorna och delvis från stridsbåtarna som susade fram och tillbaka. Synd att stridsbåtarna visade sådan hänsyn och stannade när de närmade sig. De vågorna de annars river upp är hyfsat fina! Campade vid Torhamns udde för att invänta nästa dag, som skulle ägnas åt kite 100%. Grymt bra kitespot för oss blåbär. Långgrunt, hyfsade ytor och ingen jätteträngsel. Fick åkt mycket – det börjar lossna nu.

karlskrona

Intervall och sightseeing i Karlskrona

?????????????

Väntar på vind vid Torhamns udde. Oj, jag läser en bok!

torhamn3

Kris mycket nöjd med kitespotet vid Torhamns udde

torhamn

Äntligen börjar det lossna! Och Kris hemmabygge ‘Khrisster’ var perfekt idag i den lätta vinden.

?????????????

Bo-bilen och after kite – me like!

 

Torsdag 6 augusti
Det skulle vara sol och vindstilla så nästa stopp blev Åhus. Sol och platt på morgonen och jag körde en innebandybollsintervall, 20x15sek. Sen blev det glass på berömda Ottos. Tre kulor sa vi. Vill ni dela kulorna med olika smaker? frågade killen i kiosken. Vi förstod inte riktigt och sa nej. Vi fick två kulor av varje smak, alltså sex kulor. Det kallar jag en glass helt i Emmas smak. Fick höra efteråt att man tydligen kan välja att få den chokladdoppad/dränkt – hela skiten liksom. Måste åka tillbaka till Åhus nästa sommar!

Sparky fick sig sedan en åktur till Kivik och musteriet men fick inte följa med ner till Stenshuvuds vackra strand. Slog läger i Simrishamn, ännu en pärla på Österlen. Det här är mitt första besök på Österlen och det var minst lika fint som jag föreställt mig. Åker gärna tillbaka men vill gärna ha lite sydliga vindar då. Det hade varit kul att få genomföra en downwind här – kan nog gå hyfsade vågor längs kusten.

emma_levemyr

Kris roade sig med kameran

emma_levemyr_2

?????????????

Ottos med tre kulor, en glass helt i min smak!

kristin_levemyr

Stenshuvud, vacker strand med Thailandsfeeling. Och en tjej helt i min smak!

 

Fredag 7 augusti
Skippade inplanerat besök på sydkusten för att passa på att träffa Ola, Hanna och Selma i Malmö. Sågs på Kämpinge strand för lite skönt strandhäng. Ola tog med skin och jag fick bästa tänkbara hare på intervallen. Dessutom fick jag några värdefulla tekniktips som jag sätter in på surfskikontot. Det var små dyningar som på vägen tillbaka inspirerade mig att ta i till mjölksyra – gött! Alltid lika trevligt att träffa Hanna och Ola! Och skönt att få duscha i deras lägenhet 😀

?????????????

Intervall med Ola på ett stilla hav med dyningar.

?????????????

David & Goliat, Köttet & tarmen: stora starka Ola vinner muskeltävlingen med hästlängder!

?????????????

Det kom regn och regnkläder hade jag givetvis inte tagit med mig.

 

Lördag 8 augusti
Härlig frukost hemma hos Ola och Hanna med Olas hembakta scones och Pippisången på repeat – allt för att Selma skulle vara glad och nöjd. Härlig unge!

Lugn förmiddag, vindarna väntades först på eftermiddagen och vi tog en tur till Malmö Kanotklubb för att visa Kris. Jag har varit där ett gäng gånger tidigare och gillar verkligen stället. Nu blev det intervaller med Ola igen och Kris hängde glädjande nog på bakom Ola i en K2a. Jag lånade en Freelancer och upptäckte att jag satt stabilt som tusan i båten. För två år sedan paddlade jag en sådan på min egen klubb NPK och var då mycket mer rank. Skönt att se att man utvecklas!

ola_ström_kristin_levemyr

Ola och Kris var perfekta sparringpartners på intervallpasset

Kajkade runt i kanalerna och slet med ett gäng fyraminutare. Det gick riktigt fort för mig idag, förmodligen snabbast längre intervallen hittills. Måste vara Olas supertips!? Under tiden vi paddlade var Hanna och Selma och inhandlade falafel till lunch, som vi sedan intog på bryggan. Malmö och falafel är ju lika med sant och den stora rullen jag ivrigt glufsade i mig hade kostat ynka 25kr. Ännu en anledning att flytta till Malmö J

På kvällen blev det ett kitepass i Barsebäck med kompisen och kitegurun Jakob Hallqvist. Kul att känna så många gururs…Fick mig några värdefulla tips och vips var jag igång och kunde sätta min första vändning. Nu äntligen börjar det likna något 🙂

Söndag 9 augusti
Lugn förmiddag i solen. Stekte lite, vände några blad i boken och stoppade sedan i skin när vinden låg på ca 5m/s NV. Körde från Barsebäck i till Lomma, en sträcka jag paddlat två gånger tidigare under tidigare visiter till Skåneland. Alltid jämna och fina vågor  men idag var det inte speciellt stort. Var nog lite trött och det var varmt och jag fick försöka fokusera på de små surfarna så gott jag kunde. Belönade mig själv med ett bad då och då och njöt av det salta, blågröna och klara västkustvattnet. Det var svårt att fokusera idag. Irriterade mig på att jag, trots att det var min tredje gång här, inte visste exakt vart jag skulle sikta. Och mina kläder luktade illa efter att ha legat fuktiga i bilen i två dagar – blä. Och så fort jag hörde ne motorbåt i fjärran vände jag mig nervöst om. Igår pratade jag med Einar Kjerschow som tydligen blivit överkörd av en motorbåt – eller åtminstone hans ski. Han hade kastat sig ur i sista sekund och varit bara ett par decimeter ifrån propellern. Fy fan….

Efter 90 minuter nådde jag stranden, hungrig, törstig och trött. Nu ville jag knappt se åt skin. Kanske dags för en dags vila?

?????????????

Dryga 15km dw i sol, Barsebäck till Lomma.

Mer kite vid Barsebäck på eftermiddagen. Satte alla vändningarna innan jag la ner – fly förbannad över sandbankarna jag kraschade på titt som tätt  Bäst att sluta innan man skadar sig!

j7

Vår kitementor Jakob Hallquist visar hur vågen skall tas.

e3

Jada och ingen nejdå! Och jag körde barfota, 100% sommarkänsla!

j5

Jakob tar höjd!

 

Måndag 10 augusti
Sol och vindstilla, skönt häng med vännerna i Magnarp/Skälderviken. Clifford och jag tog en surfskitur runt Hallands väderö och spanade in sälarna. Först ingen sälen sen en, sen tre och sen ca 20 stycken – riktigt häftigt. De var nyfikna och simmade mot oss, fnysandes, tills de dök igen. Skönt med en dags vila från paddelträning, idag var det bad- och solpaddling. Förvisso 15km men i sakta mak.

sälar

Många gulliga sälar var det

cliff

Clifford njuter!

 

Tisdag 11 augusti
Bjöd mer eller mindre in oss till Johan och Sofia vid Skäret/Kullen. Det hade ju varit synd att missa dem när vi ändå var i krokarna. Ebba växer som tusan, inte undra på så som hon äter soppa med hela ansiktet 😀 Johan och jag körde en intervall, en riktig pannbensintervall (4x 5min). Insåg ännu en gång att jag borde köra mer av den typen för att låta pannbenet växa. Jag borde sluta glida och börja jobba lite, åtminstone inför VM. Ja så får det bli!

Johan har bytt ski för sjuttioelfte gången och vi inklusive Sofia hade en intressant diskussion om de olika modellerna på marknaden. Och så gled diskussionen in på paddlar. Tyckte att jag förra året skaffat en liten paddel men tydligen bör den vara än mindre och med än mjukare skaft till downwindturerna.

johan_skärskog_emma_levemyr_1

Mustig intervall med Johan Skärskog, lika mustig som efterföljande linssoppa!

Kvällen gick åt att kolla av alla vindprognoser inför imorgon – vår sista dag i Skåne. Det skall blåsa och jag vill klämma in både kite och ski. Diskussioner med Ann-Sofi, erfaren ’local’ surfer som verkligen kan sina spots och vet vilka riktningar som är gångbara. I skrivande stund har vi inte kommit fram till något, för många osäkra parametrar. Vinden styr mitt liv, det är emellanåt mycket sant.

Categories:

Tags:

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier