Midsommardagen, sol, ca 8m/s från väst, en ledig och glad Evy och två nya skis till låns, en perfekt dag för att testa lite nytt och annorlunda material. Aterra-Leif tog hem tre skis från Sydafrika av märket Revo, R1, R2 och R3 och jag fick tillfället att låna två av dem under en tid. Jääääkligt snygga skis tycker jag men är de något att ha? Jag testade den rankaset (R1) och även R2 på surfskidagen och kunde konstatera att jag satt skönt i dem och att R1 kändes för rank för mig. Idag fick jag sällskap av Evy och hon tog R3an och jag R2an. Efter att ha suttit i dem båda kunde jag konstatera att R3an är ungefär som en Swordfish i stabilitet och R2an ungefär som en Epic V10/CS Vault. Mot vinden satt jag mycket stabilt och började ångra att jag inte bett Leif om att få hem R1an instället. Men sen när det var dags att börja surfa så var det skönt med den extra stabiliteten. På västliga vindar blir det alltid enormt stökigt utanfr Orreviken och kan man hantera vågorna där kan man hantera det mesta skulle jag vilja påstå.

R3 (blå) och R2

Med tanke på den annorlunda bottenformen på Revon är det inte konstigt att känslan blir annorlunda i jämföresle med de andra mer rundbottnade skisen jag paddlat.  Den här uppför sig mer digitalt och kräver nog en viss tillvänjning. Slutstabiliteten är det dock inget fel på, där finns det lika mycket att ta av som på övriga skis jag paddlat.

Skrovformen har slag och mycket rocker

Det som slog mig mest med Revon var hur lätt den kommmer på våg (börjar surfa) och hur jäkla kul den är att svänga med i vågorna genom att kanta skin med höfterna. Den har enormt myket rocker vilket gör den till en riktigt kul leksak i vågorna. Skulle också tro att på grund av rockern så låg nosen ofta ovan vattenytan och skin känns lättsvängd men upplevdes också nervös i riktningen genom vågstöket.

Evy var i sitt esse idag, energin formligen sprutade ur öronen på henne och hon hade det kul i R3an

Jag i R2

Evy hade också en kul session i sin R3 och kände sig mycket stabil. Vi båda konstaterade att dessa skis helt klart skulle vara ett välkommet inslag i surfskistallet. Hade jag haft en Revo hade den varit given att ta ut i stöket utanför sommarstugan och leka runt med. Ju större och stökigare desto roligare. Det blir lätt att man börjar leka med tanken om en stor och brant nerförsbacke och vad Revon skulle kunna hitta på för roliga saker där.

Vem får plats i en Revo? Man bör inte vara för stor över rumpan för att få plats i Revosarna vågar jag nog påstå. De flesta surfskipaddlarna känner ju Ola och jag tror inte Ola skulle trivas i den cockpiten. Jag satt ganska perfekt tycker jag och min rumpa trivs i både Fenn Spark och Elite, Nitro och CS Vault. R3 var aningen rymligare än R2 och R1 men alla var helt klart lagom stora för mig. Spannet mellan min och max på pedalinställningen såg ganska stort ut så det funkar nog att vara både kort och lång. 

Perfekt dag att testa skis. Stökigt och surfigt utanför Orreviken.

Så här kul är det att testa skis

Lyxigt nog så hade Evy fixat fika, gott bröd och delikatobollar. Jag tryckte i mig fyra stycken! Tur att man ska ut å cykla snart. Tack Evy för en skitkul dag och tack Leffe för att vi fick låna dina skis. De färgglada sköningarna kommer finnas kvar i Orreviken/Kungsbackafjorden fram till SM 8 juli. Passa på att testa dem. Hör av dig till mig om du är intresserad!

Emma@emmalevemyr.se

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier