vesteralen_4

Vesterålen – hoppas jag får se det så här.

I sommar går eventet ASKR – Artic Sea Kayak Race (se mer på www.askr.no). Det är ett paddelevent för havskajak men även surfski. På hemsidan står det att det är en kajakfestival där turpaddlare, tävlingspaddlare och nybörjare möts under en social och lärorik vecka. Det finns lite olika paddelaktiviteter under veckan och jag tänker rikta in mig på surfskitävlingen som går 29 juli. Och så hoppas jag på att få uppleva några vackra och häftiga downwinds innan tävlingen. Stället är inte direkt känt för att vara ett blåshål på sommaren men Atlanten är ju där, lite lär det röra på sig är jag ganska säker på. Och tänk er att få glida ut där i kajaken mellan höga berg och små pittoreska fiskebyar. För övrigt så tänker jag njuta av andra aktiviteter såsom snorkla, fiska och vandra lite. Jag har länge drömt om att åka till Lofoten och att få kombinera paddling med andra aktiviteter känns som ett suveränt upplägg för mig. Jag kommer utnyttja något av släpen som går från Oslo för min ski och själv ta tåget till Bodø, färjan över till öriket och hyrbil upp till Vesterålen. Hade först tänkt att göra en road trip dit med min fru men eftersom hon jobbar då så har jag ändrat mina planer.

vesteralen_3

Det är långt, kanske lite omständigt men fasen vad vackert och härligt det kommer bli. Och – är man bekväm går man miste om mycket här i livet vill jag lova. Jag har tidigare varit uppe vid Stadtlandet och paddlat lite ski, knallat upp på någon närbelägen topp och fångat middagen ur havet. Jag gillade det skarpt. Jag älskar ju Norge. Häng på för tusan! Är vi fler surfskipaddlare blir det roligare, enklare och än mer socialt. Och vi kan hjälpas åt med logistik, hyrbil mm. Hör av er om ni behöver mer info på något vis. Jag åker med tåget som går på kvällen 25 juli från Oslo och jag åker hem 1 augusti. Boka plats på www.nsb.no . Om du skyndar dig får du tågbiljett till lågpris: kr 349 per väg. Det finns än så länge några platser kvar på det första släpet på vilket det kostar 1500kr t.o.r för transport av ski. Ta kontakt med Einar Kjerschow (eller mig om ni inte har Einars kontaktuppgifter) för bokning av plats på släp.

Hoppas vi ses! Annars får ni följa med på Surfskidagboken 🙂

vesteralen_1

Där vill jag paddla!

vesteralen_2

Kanske något man får se där uppe? Vill man det i sin surfski?

Categories:

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier