Fredag 23 maj 2015

Fredag och slut på ännu en arbetsvecka. DMI lovade fjordvindar och Trent, Peter K och jag bestämde träff. Som vanligt när jag planerar körtid har jag små marginaler och med fredagstrafiken blev förseningen ett faktum. Muttrade för mig själv att E6 söderut borde ha en specialfil för surfskipaddlare då det blåser sydliga vindar.  Då ringer Trent och säger att han är fast i kö på Älvsborgsbron på grund av någon trafikolycka.

Jag blev 20 min sen och stackars Peter fick vänta snällt. Hämtade upp Peter vid Jontis och susade ut mot Vässingsö. Jag hade nämligen fått nys om ett nytt iläggsställe och ville testa detta. Det var lite småsnirkligt att komma dit och det fanns ingen naturlig parkering precis vid ilägget så vi fick lägga av skisen och parkera ca 300m bort. Trent kom nu rullande och satt i en ny flådig och vräkig Volvo XC60. Efter en snabb inspektion ratade jag den. Den hade endast plats för två skis på taket och takräckena satt väldigt nära varandra. Varför byta bort V70n liksom?

krokudden

Krokudden – ett nytt iläggsställe!

När vi var vid Jontis gick det gäss på havet och det såg mycket lovande ut. Nu ett bra tag senare hade det mojnat något och det blåste uppskattningsvis 8m/s. Vågorna var dock fina här ute och Trent och jag satte i vid den fina sandstranden. Peter valde läsidan på udden och satte av in mot fjorden medan Trent och jag bestämde att värma upp ut till Fjordskär. Jag hade valt min Ursuit idag då jag inte orkade greja med neopren. Jag hade minsta möjliga under och varken handskar/pougies eller buff behövdes. Ett vårtecken? Man kan ju alltid hoppas för våren hittills har knappt varit vår.

Det var grymt skönt att lägga i så långt ut i fjorden. Ganska snabbt kom vi till Fjordskär och vände där för att börja surfa. Vågorna var inte imponerande stora på något vis men hyfsat lättsurfade och…ja det var fjordvågor. Mitt för Lilla Jägaren startade vi våra klockor och Fjordracet kunde börja. Kände ganska snart att jag hade flyt och hittade ett väldigt jämnt tempo – kanske jämnaste hittills någonsin? Fick inga stopp, inga fyllningar, inga broachar. Viss,t det var inte så stort men ändå – det kändes jäkligt bra idag. Behövde aldrig ta i för kung och fosterland, kund hushålla med krafterna och sätta in en stöt då det behövdes. Min snabbaste kilometer satte jag någonstans efter 5-6 kilometer till min förvåning. Min tid blev 43.25 på 9.10km och det är jag nöjd med idag – helt klart.

krokudden_dw1

Trent och jag jagar våg

krokudden_dw2

Yes, surf!

Trent hade inte riktigt samma flyt idag och var en liten bit efter men verkade vara lika glad för det – och nöjd med vågorna trots dess ringa storlek. Peter K verkade också vara nöjd och vi var tre nöjda och glada surfskipaddlare som åkte hem efter en skön AW på fjorden.

Krokudden då? Var det värt det? Nja, dit åker jag nog igen om det tutar i rejält och jag får skjuts. Annars kan man lika gärna åka till Gårda Brygga och ställa sig och få en skön uppvärmning mot vinden. Downwindmässigt blir det lika långt som från Krokudden. Men som sagt, får man skjuts och det blåser > 15m/s är det ett mycket bra alternativ att sätta i här.

En vecka kvar till Kalmartävlingen och det känns väl ok. Jag lär inte vara snabbare än förra året, det blir säkert hyfsat platt och jag lär få stryk av Carola i år igen. Men det är ok, att åka till Kalmar med gänget kan aldrig bli fel.

Hans och Eva, slå på fläktarna, starta vågmaskinerna för snart kommer vi!

trent_emma

Glada efter en skön avslutning på arbetsveckan. Ja, Trent ÄR glad han med!

 

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier