Tisdag 20 september
Vi har varit här nere på Sardinien sedan i lördags kväll och man kan väl säga att vi har det gött, speciellt när det kommer till maten. Vi bor på resort, vilket är en helt ny erfarenhet för mig. Förutom det stora utbudet av mat tre gånger om dagen så har jag min sin egen solstol och parasoll på stranden, det finns gym och olika gympass, barnaktiviteter, ett litet zoo, barer med fri tillgång till cappuchino, italiensk underhållning (som vi fattar noll utav), dykkurs, poler, vattenjympa mm. Och dessa italienska pensionärer som vi trängs med i matsalen, OMG! De ser en inte, de ser bara maten och de ska fram först. De knör och använder spetsiga armbågar, helt otroligt irriterande.

Äntligen på plats, i min egen ski, och sjysst downwind. Bra jobbat Sverige!

Det blåser bra också och vi har hunnit köra igenom banan under två dagar. Det är varmt i vattnet, fina vågor och allmänt gött. Men ändå är där något som gör att glädjen inte är på topp. Arrangemanget hittills har varit ett skämt och några har drabbats mer än andra. Jag orkar inte gå in på allt som sagts och hänt utan försöker sammanfatta det kort ovh istället försöka fokusera på att ha det bra och ladda inför morgondagens EM race.

Evy fick sin livs downwind igår

Den infon vi fått om EM i våras och under sommaren stämmer inte längre då de gjort om konceptet och deltagare verkar ha fått olika datum om när vindfönstret är. I skrivande stund har därför vissa landslag inte fått hit sina surfskis ännu och imorgon går loppet. I helgen fick jag reda på att loppet skulle gå den 22:a men någon dag senare bestämdes det att det skulle gå den 21:a. Att som arrangör inte kunna spika ett datum för när ett beslut skall fattas är konstigt. Och det är konstigt att det kommer olika bud hela tiden. Det känns enormt oseriöst.

Jag hade själv gått och planerat för ett dubbelrace men fick veta av arrangörerna i somras att dubbel och singel skulle gå samtidigt varvid jag inte skickade med min dubbel med släpet. Nu har de bestämt att dubbel kommer gå en separat dag. Och det skulle vara två race, ett EM och OhanaMana Cup. Nu är dessa sammanslagna och många av oss är dubbelreggade. Kanske inte gör så mycket för mig men det har ställt till det för uthyrarna som inte längre hyra ut sina skis två gånger. Således står alltså en del deltagare utan ski. Och jag som initialt hoppats på totti tre race kommer bara köra ett.

Här bor Evy, Kris och jag.

För min egen del är det lagom nervöst. Jag är nog mest nervös för att vinden kommer vara för vek imorgon. Jag har sett biffiga tjejer i matkön, de med ryggar som ladugårdsväggar. Jag har ingen chans mot dem om det blir platt. Och jag lär gräma mig om det blir mer vind efter att vi har gått i mål.  Men nog klagat nu, vi är här, vi har det gött och jag har värsta hejarklacken med mig beståendes av vänner, familj och tjejerna från Jonttis. Hur kul är inte det liksom? Vi har det ju fantastiskt för tusan!
Så summan av kardemumman: imorgon blir det race. Kanske kl 11.00, kanske senare. Det blir någonstans 5-7 m/s rakt bakifrån (frånlandsvind) och 25-27C och strålande sol. Hittills har det varit rätt svalt men imorgon blir det hett igen. På flera sätt. Jag har ingen aning om hur det kommer gå, det är bara att springa, greppa skin, göra en bra start, få i paddeln och ösa på, inga onödiga missöden. Det är 26 kilometer och det finns många duktiga tjejer här. Helt klart bästa startfältet i en europeisk tävling någonsin.

Göran trivs också bra

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier