Marstrand – Älgöfjorden

Vindriktning: SV-V. Bäst förhållanden erhålls dock på rak västlig vind.

Beskrivning:
Paddling på Älgöfjorden, som vi nämner som storebrodern till Kungfsbackafjorden eftersom förhållanden här är något mer utmanande i och med att det ofta råder dubbla vågsystem. Fantastiskt bra downwindpaddling med lättfångade vågor som vid vindar över 9 m/s rullar ända in till upptaget. Utanför Åstol/Marstrand är det mycket större och stökigare än inne på fjorden. Körning mellan ilägg och upptag 20 minuter.

marstrand10

Iläggsplats:

*Campingen: Här kan du köra hela vägen ner till bommen och parkera vid sidan av vägen. Ett utedass finns. Isättsplatsen ligger i lä och det finns en liten sandstrand här.

*Koön, förslagsvis vid Reidars kajaker.

Upptagsplats:

Lökebergs hamn. .Parkera på den lilla grusparkeringen nära båtrampen, inte vid badplatsen.

Långa sträckan väljs vid mindre vindar då rundingen av Marstrandsön kan bli krävande när stora havet trycker på i sidan. Korta sträckan ca 10-12km, långa sträckan ca 14 km.

Göteborg

Spårvagnsturen

Välkommen till goa Götet och Trents Spårvagnstur. Här möter havet älven och vågorna blir branta och lättsurfade när man närmar sig inloppet – riktigt kul. Turen börjar med motvindspaddling ut till Brännö. Mesta delen av sträckan är skyddad men starten kan vara lite tuff om det blåser på rejält. Var noga med att ligga till höger om de gröna farledsmarkeringarna för att slippa kollision med de riktigt stora fartygen som trafikerar farleden. Vid upptagsplatsen kan man jogga upp till Mariaplan där man tar spårvagnen (11an) tillbaka ut till Saltholmen. Är man hungrig kan man passa på att köpa en halv special vid ‘Korv Kiosken’ på Mariaplan. Mer Göteborgskt än så här blir det inte 😀

Vindriktning: VSV – V

Iläggsplats: GKF/Hinsholmen vid Saltholmen.  Om man inte är medlem på GKF får man sätta i i närheten.

Upptag: Röda Sten

Onsala-Göteborg

Vindriktning: S-SO

Iläggsplats: Orreviken (eller välj vad du vill längs kusten på Onsalahalvön!)

Upptagsplats: Askims havsbad, nås enkelt från 158an.
Fiskebäcksbadet för de som bor i Västra Göteborg

Sträcka: 21, 32, 35km beroende på ilägg/upptag.

Mycket trevlig tur med lättfångade vågor, bitvis stökigt och banan ändrar karaktär. Vacker tur då hela kusten kantas av bohusklippor – wow! Håll en linje långt ut för att få djupa vatten och renare vågor. Håll något väster om Rön och Kungen. Någonstans vid Kullavik skymtas ett stort område med vita byggnader (Hisingen), sikta ditåt resten av turen om du ska till Fiskebäck. GPS/karta är att rekommendera då det är många öar och land hela vägen.