Surfskisäsongen är äntligen igång och vi har en kul tid framför oss. För min del började säsongen med lite aktiviteter ihop med Sjöräddningssällskapet i Göteborg där jag och några andra paddlare var försökspersoner i en slags övning med radar. Det är därifrån bilderna kommer. Tack Mats Ryde/SSRS för foto!

Nybörjare?
Helgen som var körde Aterra den årliga Springcamp som i år hölls utanför Halmstad. För många innebär ett läger en bra start på säsongen där man får en kikstart i både teknik, inspiration och paddelmängd. Dessutom är det många som knyter nya kontakter med andra paddlare. Både Springcamp och Vårsamlingen (som Einar Kjerschow och jag håller) lägren kräver dock att man har någon slags kunskap om surfski, att man har hyfsat med kläder för att klara det kalla vattentemperaturer som fortfarande råder i våra vatten. Men vad gör man om man är helt novis på surfski och väldigt gärna vill komma igång? Eller åtminstone prova på. Och kanske man inte äger en endaste paddelpinal. Mitt tips är då att anmäla sig till en nybörjarkurs. I Göteborgstrakten kommer sådana kurser finnas tillgängliga med några tisdagstillfällen i Billdal: 30/5, 13/6, 27/6 kl 18.00. Det är Anders Karlsson som håller i dessa, ring honom för anmälan och mer info: 070-2468283, eller email ak-ronym@tele2.se

Prova olika surfskis
Om bara några veckor hålls Surfskidagen i Fiskebäck. Där kan du testa de flesta surfskimärken som finns på svenska marknaden, testa paddlar, kanske klämma och nypa i paddelkläder/flytvästar och träffa en massa surfskifolk. Och grilla givetvis. Lär mer här.

Surfski-orientering!
Ett annat event som kanske inte är 100% surfski men jäkligt kul ändå är den vackra Kajakorienteringen i Fjällbacka 27 maj. Fler och fler surfskipaddlare kommer på detta event. Själv har jag varit med flera gånger och bara älskar det. Man kan vara med på blodigt allvar eller så är man med och bara njuter och tar det lugnt. Ett hjärtligt och gratis event med kul orientering i skärgården utanför Fjällbacka. Fantastiskt vackra vyer utlovas! Lär mer här.

 

Paddla enkelt i Varberg
KISS – Keep It Simple Stupid – också ett årligt återkommande evenemang i Varberg/Apelviken, totalt gratis, är i juni och brukar locka folk från alla möjliga delar av Sverige. Du tar med dig din surfski, kasnke tält eller lakan till en campingstuga, grillgrejor och ett gott humör. Sedan paddlar man tillsammans med andra hur mycket man vill och när man vill. Varberg och Apelviken erbjuder ofta fina vågor för in-and- outs och har man tur kan man även få till en riktig downwind. Läs mer här eller kolla in Facebookeventet.
Vågryttaren – göteborgarnas surfskirace
I mitten av juni arrangeras Göteborgarnas egna surfskirace ´Vågryttaren´. Kom och kämpa mot surfskieliten eller var med i ett lugnare tempo i “eventpaddlingen”, helt utan tävlingshets. Vi kör två dagar där dag nr. två blir dubbelrace och kanske Surfski lifesaving, det mesta på skoj och öppet för alla. Kom och var med på en suverän paddelhelg! Läs mer om Vågryttaren här.

Träna och fika
Om ni inte redan visste det så kan jag jag meddela att det fins två surfskiträningsgrupper i Göteborgstrakten. Jag med co-tränare Göran håller i intervallpassen på Kungsbackafjorden medan Evy håller i träningspassen (Lantzlaget) på Killingsholmen. Båda grupperna erbjuder en mycket social, kul, varierad träning med efterföljande fika. Läs mer här.

Vi ses på havet!

Categories:

Tags:

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier