Fredag 10 oktober 2014

Ännu en dag denna vecka med sydliga vindar. Från april till nu i princip har det inte varit många tillfällen som erbjudit bra fjordsurf och så plötsligtl blir det liksom ketchupeffekten, allt på en gång. Och hela helgen skall det fortsätta!

Trent och jag möttes upp vid Jonttis väg 6.30 och bytte om. Japp det var mörkt och jag hade nästan behövt pannlampan för att se när jag grejade. Trent var jättetrött men hade ändå fått ihop en termos kaffe och viftade med en bullpåse. Yeah, he’s the man!

7.15 satte vi i vid Röda Holmen och styrde ut mot vinden. Det blåste ca 10m/s och det var lite stretigt de fyra kilometrarna mot vinden innan vi kom till udden. Men det var gött liksom, solen på väg upp, ett skummande hav och vågor som växte och rullade mot oss.  Vågorna runt udden var upp emot två meter bitvis och några bröt. En våg svepte med Trent sidledes en bra bit. Det såg häftigt ut.

oktobersurf_3

Brytvågor utanför Hållsunds udde

Vi började surfa men det var svårt eftersom vi låg lite för nära udden och det var vågor från alla håll. Fick sedan några sköna nerförsbackar innan det blev betydligt mindre. När vi hade paddlat förbi Gottskär kom de klassiska fjordvågorna, de som bara rullar och rullar och rullar. Och Trent och jag bara gled å gled å gled. Jag tog det väldigt lugnt idag och då var det extra intressant att se hur liten kraft jag behövde lägga på för att komma med vågorna och bara surfa. Ett – två paddeltag till och så kom nästa långa surf.

oktobersurf_4

Soluppgång och surf på fjorden, det är livet det!

Körde i min Ursuit MPS (torrdräkten) med minimalt under och det var lagom idag. Men om jag hade tryckt på mer hade den varit för varm. I morgon på tävlingen blir det neopren! Och bullarna? Jo det var en ny sort, vaniljbulle med kokostopping. Kalas Trent!

Foto 2014-10-10 13 04 46

Imorgon är det King/Queen of the fjord – kolla in här

Categories:

Comments are closed

Blogarkiv
Blogkategorier